Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 10 – 23 octombrie 2016.

În Banat, în primele trei zile, regimul termic diurn va marca o scădere de aproximativ 5 grade, astfel încât, în data de 12 octombrie vremea va fi deosebit de rece, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 11 grade.

Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, se va reveni la valori de 15…16 grade, care vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie oscilantă în prima săptămână, urmând a se situa, în medie, între 4 şi 8 grade, cu cele mai scăzute valori pe 13 și 14 octombrie.

În a doua săptămână, valorile termice minime se vor menține constante, în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în fiecare zi, dar precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în zilele de 11 și 12 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate, precum și în intervalul 14 – 17 octombrie.

În Crișana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi diurne situate între 11 și 15 grade, în medie, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evoluție oscilantă, cu valori între 3 și 7 grade.

În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…15 grade şi ale temperaturilor minime de 4…6 grade.

Zilnic vor fi posibile ploi slabe, exceptând intervalul 11 – 12 octombrie, când se vor cumula cantități de apă însemnate la nivel local.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *