Cum va fi vremea până în 17 martie, în regiunile Banat şi Crişana

Publicat de actualitati-arad in 05 Mar, 2013 | Parerea ta

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 4 – 17 martie, în fiecare regiune a ţării.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Banat

În prima săptămână, temperaturile maxime vor creşte în medie de la valori de 8…10 grade Celsius, în primele două zile, până la medii în jurul valorii de 16 grade în perioada 8 – 10 martie, când vremea va fi caldă. În intervalul 11 – 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 4…6 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 4 şi 6 grade Celsius în intervalul 7 – 12 martie, iar în rest vor fi apropiate de 0 grade, sau chiar uşor negative.

Începând din data de 7 martie până la sfârşitul intervalului temporar va ploua slab, iar în zilele de 10 şi 11 martie, ploile pot fi moderat cantitativ.

Crişana

În prima săptămână maximele termice vor creşte în medie de la valori de 8…10 grade Celsius, în primele două zile, până la medii în jurul valorii de 14 grade, în perioada 8 – 10 martie, când vremea va fi caldă. În intervalul 11 – 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 3…5 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie.

Temperaturile minime se vor situa în medie în jurul valorii de 4 grade Celsius în intervalul 7 – 12 martie, iar în rest vor fi apropiate de 0 grade sau chiar negative, până la – 4 grade Celsius în nopţile de 5, 13 şi 14 martie.

Începând din 7 martie până la sfârşitul intervalului temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ în 10 şi 11 martie, iar în 12 şi 13 martie vor fi condiţii de lapoviţă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare