Cum va fi vremea la începutul anului 2015

Publicat de actualitati-arad in 22 Dec, 2014 | Parerea ta

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 22 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015.

Conform prognozei, în Banat, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va creşte treptat, spre valori medii de 10 grade ziua şi 1…2 grade noaptea – pe 23 şi 24 decembrie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

În intervalul 25 – 28 decembrie va avea loc un proces de răcire, iar maximele diurne nu vor mai depăşi, în medie, 1 grad Celsius, în timp ce minimele nocturne vor scădea spre -5 grade, la sfîrşitul primei săptămâni de prognoză.

În a doua săptămână, regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de medii regionale ale maximelor diurne între 1 şi 4 grade şi ale minimelor nocturne între -4 şi -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în jurul datei de 26 decembrie, când va ploua, dar şi în intervalul 29 decembrie – 3 ianuarie, când vor fi şi lapoviţe sau ninsori, mai ales în cursul nopţilor.

În Crișana, la începutul intervalului de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată calendaristică, regimul termic diurn fiind caracterizat prin valori medii de 8…9 grade pe 23 şi 24 decembrie, pentru ca apoi să marcheze o scădere accentuată, pînă la valori de aproximativ 0 grade Celsius pe 27 decembrie.

Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la aproximativ 2 grade la începutul intervalului, până la -5 grade pe 28 decembrie.

În a doua săptămână de prognoză temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 0 şi 3 grade, iar cele minime între -4 şi -2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic.

În jurul datei de 26 decembrie local vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar între 29 decembrie şi 4 ianuarie vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, moderate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare