Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Publicat de actualitati-arad in 26 Jul, 2014 | Parerea ta

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna octombrie.

În luna august, regimul termic va avea valori normale în majoritatea regiunilor, exceptând vestul ţării, unde local valorile termice pot fi peste mediile perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra în general o tendinţă de deficit, exceptând centrul şi nordul ţării, unde local acestea pot fi normale.

În septembrie, valorile termice pot fi peste norme în estul, sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, iar în rest normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal în centrul, nordul şi local în vestul ţării, iar în restul zonelor acestea vor prezenta în general o tendinţă de deficit.

În octombrie, valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est şi local în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului se vor încadra în normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea valori normale în est, sud-est şi local în sud, iar în rest peste mediile climatologice.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare