Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 16 Jun, 2014 | Parerea ta

vremea11111Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 16 -29 iunie.

Astfel, în Banat, până în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa uşor sub cele normale pentru această perioadă în medie în jurul valorii de 23 de grade, apoi vor creşte până la medii cuprinse între 26 şi 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 şi 25 iunie.

În prima săptămână, minimele termice se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, urmând ca până la sfârşitul intervalului să se situeze în jurul a 14…15 grade.

În intervalul 16 – 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, în general moderate cantitativ, în timp ce ploi slabe mai pot apărea şi în perioada 24 – 29 iunie.

În Crișana, în prima săptămână a intervalului, temperaturile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în perioada 23 – 29 iunie maximele termice cresc uşor şi se vor situa, în medie, între 25 şi 27 de grade Celsius.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi vor fi cuprinse, în medie, între 11 şi 14 grade.

Temporar va ploua în perioadele 17 – 20 iunie şi 23 – 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ în jurul datelor de 17 şi 24 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare