Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 09 Jun, 2014 | Parerea ta

vremea1111Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 -22 iunie.

Conform meteorologilor, în Banat, până pe data de 11 iunie, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medii ale temperaturilor maxime de 32…33 de grade. Apoi, tendinţa va fi de scădere treptată, spre valori caracteristice perioadei, de 24…25 de grade, până în 17 iunie.

După această dată temperaturile vor creşte din nou, cu aproximativ 2…3 grade.

Valorile nocturne vor avea aceea şi evoluţie, cu cele mai calde nopţi în intervalul 9…14 iunie, când se vor înregistra medii în jurul valorii de 16 grade.

La începutul intervalului nu va ploua, iar probabilitatea de apariţie a averselor, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului va creşte începând din data de 13 iunie.

În Crișana, în primele zile ale intervalului de prognoză, valorile termice vor atinge, în medie, 33 de grade ziua şi 16 grade noaptea, apoi vor scădea treptat până în data de 15 iunie, când vor deveni normale pentru a doua decadă a lunii iunie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade şi ale celor minime de 12 grade.

Până spre sfârşitul celei de a doua săptămâni regimul termic nu va suferi modificări importate. Intervale cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jurul datei de 13 iunie şi după data de 17 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare