Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 26 May, 2014 | Parerea ta

vremea111Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 mai – 8 iunie.

Conform meteorologilor, în Banat, primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 26-28 de grade, după care valorile de temperatură vor scădea treptat de la o zi alta, de la o medie regională de aproximativ 24 de grade, în 28 şi 29 mai, până la medii ale maximelor de 19-21 de grade la sfârşitul lunii mai şi prima zi de iunie, adică o vreme răcoroasă.

După data de 2 iunie, vremea se va încălzi din nou, progresiv, astfel că sfârşitul celei de-a doua săptămâni a intervalului de referinţă va aduce temperaturi diurne de 25-26 de grade, în medie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind, în general, în jurul unor medii de 12-14 grade, cu excepţia intervalului 31 mai – 3 iunie, când în orele dimineţilor vor fi temperaturi în medie de 9-11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în mare parte a intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în 26-27 mai, dar şi în jurul datelor de 30 mai şi 3 iunie.

În regiunea Crişanei, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu maxime diurne în medie de 26-28 de grade.

Ulterior, valorile de temperatură vor scădea de la o zi alta, până la medii ale maximelor de 19-21 de grade, la sfârşitul lunii mai şi prima zi de iunie, caracterizând vremea ca răcoroasă.

După data de 2 iunie, temperaturile vor creşte din nou, treptat, iar la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză va aduce valori diurne de 25-26 de grade, în medie. Minimele nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în general în jurul unor medii de 12-14 grade, mai puţin între 31 mai şi 3 iunie, când în orele dimineţilor vor fi temperaturi în medie de 9-11 grade.

Ploile îşi vor face apariţia destul de des pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în 26-27 mai, dar şi în jurul datelor de 30 mai şi 3 iunie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare