Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 12 May, 2014 | Parerea ta

vremea1Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 12 – 25 mai.

Potrivit meteorologilor, în Banat, până pe 15 mai, vremea se va răci treptat şi va deveni mai rece decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii mai, cu valori maxime medii în jurul a 11 grade Celsius.

Sfârşitul primei săptămâni, precum şi cea de a doua săptămână de prognoză, vor aduce însă temperaturi din ce în ce mai ridicate, până la medii, peste cele normale în această perioadă, de 27…28 de grade spre sfârşitul intervalului.

Valorile nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluție, dar variaţiile nu vor fi atât de mari ca în cazul celor diurne şi se vor înregistra, în medie, între 6 şi 14 grade Celsius.

În intervalul 13 – 15 mai, în Banat vor cădea ploi importante cantitativ. Ploi de scurtă durată vor fi posibile și în celelalte zile, însă cantităţile de apă se estimează a fi în general slabe.

În Crișana, tendinţa general a vremii până joi, 15 mai, este de răcire, de la medii ale valorilor maxime de 19…20 de grade, până la 12…13 grade.

După această dată, temperaturile diurne vor fi în creştere, iar mediile pe regiune vor tinde, spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, spre 28 de grade şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată.

Media minimelor termice va avea variaţii de la 6 grade în intervalul 16 – 18 mai, până la 13…14 grade la sfârşitul perioadei de prognoză.

În prima săptămână va ploua temporar în fiecare zi, iar în jurul datei de 14 mai cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În a doua săptămână va mai ploua trecător, pe arii mai restrânse şi în general slab cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare