Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 05 May, 2014 | Parerea ta

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 5 – 18 mai.

Conform meteorologilor, în Banat, în prima zi a acestei săptămâni, temperaturile se vor situa sub mediile climatologice, cu valori maxime în jur de 18 grade şi minime de 4…5 grade.

În intervalul 7…12 mai, vremea se va încălzi, astfel că, la nivelul regiunii, vor fi maxime ce vor oscila între 20 şi 24 de grade, iar minimele vor tinde spre o medie regională de 11 grade.

În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, cu o medie a valorilor maxime de 22…24 de grade şi a temperaturilor minime de 11 grade.

În primele 3 zile ale intervalului ploile vor fi posibile doar izolat, dar în data de 8 mai, trecător, vor fi averse slabe.

Probabilitatea pentru ploi locale, posibil însemnate cantitativ, va creşte după data de 12 mai şi se va menţine ridicată până la sfârşitul intervalului.

În Crișana, vremea va fi răcoroasă în prima zi a săptămânii, apoi, până pe data de 12 mai, temperatura va creşte, dar vor fi mici variaţii de la o zi la alta.

Astfel, de la o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 17 grade, în restul săptămânii se vor atinge maxime între 20 şi 24 de grade, cu cele mai calde zile pe 9 şi 10 mai.

Media minimelor termice va fi de 4…6 grade în primele două nopţi şi va creşte până la o valoare în jur de 11 grade spre finalul săptămânii. În a doua parte a intervalului, regimul termic se va stabiliza în jurul unei medii a maximelor de 22 de grade şi o medie a minimelor de 10…12 grade.

Ploi slabe de scurtă durată sunt posibile în data de 8 mai. După data de 12 mai sunt estimate ploi în fiecare zi, fiind posibile şi cantităţi de apă însemnate, îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare