Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 23 februarie – 8 martie 2015.

În Banat, în prima jumătate a acestei săptămâni, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime care vor ajunge marţi, 24 februarie, până la aproximativ 16 grade.

Apoi, până la începutul lunii martie, valorile termice diurne vor scădea, dar se vor situa în continuare peste mediile climatologice.

După o nouă încălzire în primele zile ale celei de-a doua săptămâni vizate de prognoză, vremea se va răci din nou, iar maximele ar putea coborî uşor sub cele specifice primei decade a lunii martie.

Temperaturile nocturne vor începe să scadă după data de 26 februarie, iar în ultimele zile ale intervalului vor fi minime, preponderent negative. În prima săptămână va ploua aproape în fiecare zi, mai intens în zilele de 25 şi de 26 februarie.

Condiţii de precipitaţii vor fi şi în cea de-a doua săptămână, dar pe spaţii mai mici. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în ultimele zile posibil, trecător, şi lapoviţă sau ninsoare.

În zona Crişanei, la începutul intervalului de prognoză, mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 11 grade, pentru ca în următoarele două zile vremea să devină mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi la prânz, în medie regională, de 15 – 16 grade.

În data de 26 februarie, valorile termice scad, acestea urmând să oscileze, în următoarele zile, în apropierea normelor climatologice, având tendinţa de a le depăşi până în data de 4 martie, apoi de a fi puţin mai coborâte.

Temperaturile minime vor scădea din dimineaţa zilei de vineri, 27 februarie, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni mediile să devină negative.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în aproape toate zilele, iar în 25 şi 26 februarie, ploile vor fi în general moderate cantitativ.

Este posibil ca, spre sfârşitul intervalului, trecător şi pe spaţii mici, să apară şi lapoviţă sau ninsoare slabă.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.