Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 01 Dec, 2014 | Parerea ta

vremea1-300x199Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 – 14 decembrie.

Conform meteorologilor, în Banat, în primele două zile ale intervalului valorile termice diurne se vor situa uşor sub mediile multianuale, cu o medie la nivelul regiunii de 3…4 grade.

Ulterior, până spre data de 6 decembrie, temperatura va fi în creştere spre valori medii ale temperaturilor maxime de 7…8 grade. Regimul mediu al valorilor minime va fi de 0…2 grade în prima săptămână de prognoză, iar în a doua săptămână este estimată o scădere a regimului termic.

Prin urmare, valorile maxime vor atinge o medie de 2 grade, iar media minimelor va deveni negativă, respectiv -3…-2 grade.

Vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi predominant sub forma de ploaie la începutul intervalului de prognoză, iar ulterior probabilitatea pentru precipitaţii, mixte, va creşte după data de 6 decembrie.

În Crișana, temperatura va fi în scădere uşoara la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel încât, în ziua de 2 decembrie, media maximelor diurne se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar în intervalul 3 – 6 decembrie aceasta va urca spre 7…8 grade şi vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod normal la acestă dată.

Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative în prima săptămână, când se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Începând cu data de 7 decembrie, mediile maximelor diurne vor scădea treptat de la 8 la 2 grade şi aceeaşi tendinţă de scădere se va remarca şi în cazul minimelor termice, spre valori medii de -4 grade la finalul intervalului.

În primele două zile se vor semnala ploi, local însemnate cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va scădea. Abia după data de 6 decembrie sunt aşteptate din nou ploi, dar şi lapoviţe şi ninsori mai ales spre finalul intervalului de prognoză.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare