Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 13 Oct, 2014 | Parerea ta

toamnaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 13 – 26 octombrie.

Conform meteorologilor, în Banat, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 25…26 de grade. Începând din data de 17 octombrie şi până pe 19 octombrie vremea se va răci, astfel că maximele diurne vor reveni la normalul datei şi vor avea o medie de 18 grade.

Ulterior, se estimează mici variaţii de la o zi la alta, în jurul acestei valori. Minimele nocturne vor urma o evoluţie asemănătoare.

Astfel, până pe 16 octombrie, media lor va creşte de la 11 la 14 grade, apoi va scădea spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce se va menţine practic constantă până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

În cursul intervalului de prognoză se profilează două intervale cu ploi, 15-18 octombrie (ploi moderate cantitativ) şi 21-22 octombrie. În celelalte zile din cursul celor două săptămâni probabilitatea de ploaie va fi redusă.

În Crişana, între 13 şi 15 octombrie vor fi zile de sfârşit de vară, întrucât valorile medii ale temperaturilor maxime vor atinge 25…26 de grade.

Începând din data de 16 octombrie şi până pe 19 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că maximele diurne vor ajunge apropiate de normalul datei şi vor avea media de 17 grade.

Ulterior se estimează mici oscilaţii, în jurul mediei de 18 grade. Minimele nocturne vor fi mai ridicate până pe 18 octombrie, cu o medie de 11…13 grade, apoi, pe fondul unor nopţi răcoroase, vor coborî spre 7 grade, valoare ce se va menţine practic constantă până la sfârşitul intervalului.

Va ploua în intervalele 15 -18 octombrie (local vor fi cantităţi importante de apă acumul

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare