Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2013 | Parerea ta

ploaieAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 3 – 16 iunie, în fiecare regiune a ţării.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Banat, primele trei zile vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru început de iunie, dar în intervalul 5 – 10 iunie temperaturile vor creşte treptat, atingând valori medii de 25 de grade ziua şi 14 grade noaptea, cu 5…6 grade mai ridicate decât la începutul perioadei de prognoză.

În cea de a doua săptămână, regimul termic se va menţine relativ constant, cu uşoare variaţii, de 1…2 grade în plus sau în minus, pe parcursul saptămânii.

Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse vor fi în intervalul 10 – 13 iunie.

În Crişana, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru începutul lunii iunie, dar după 5 iunie regimul termic va fi în creştere treptată şi pe 10…11 iunie mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 7 grade mai ridicate decât în prima zi, maximele atingând 24 de grade şi minimele 13 grade.

În cea de-a doua săptămână a perioadei de prognoză, temperaturile nocturne se vor menţine constante, iar cele diurne vor scădea uşor la început de săptămână, iar spre sfârşitul intervalului vor creşte din nou spre 25…26 de grade, în medie.

Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice, dar cantităţile de apă vor fi mai însemnate în intervalul 10-13 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare