Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 21 Jul, 2014 | Parerea ta

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 21 iulie-3 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Conform meteorologilor, în Banat, intervalul de prognoză debutează cu o vreme foarte călduroasă, astfel că maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 33…34 grade.

Temperaturile diurne vor scădea brusc marţi, 22 iulie, iar până spre sfârşitul primei săptămâni se vor menţine în jurul unei medii de 27…28 de grade.

Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade.

Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceea şi evoluţie, fiind în scădere de la 18…20 de grade în prima noapte până la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se menţină în jurul a 17…18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie, când acestea se semnala pe spaţii extinse şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat la nivel izolat.

În Crișana, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme foarte călduroasă, astfel că maximele termice ale zilei de 21 iulie vor fi în medie de 32…33 grade.

Temperaturile diurne vor scădea brusc marţi, 22 iulie, iar până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză se vor menţine în jurul unei medii de 26…27 de grade.

Ultimele zile ale lunii iulie şi începutul lui august vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, respectiv medii ale valorilor maxime de 29…30 de grade.

Mediile termice nocturne vor fi în scădere de la 18…20 de grade în prima noapte, pâna la 16 grade la mijlocul primei săptămâni, pentru ca apoi să se menţină în jurul a 17…18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în intervalul 22-24 iulie, când acestea se vor semnala frecvent şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datei de 29 iulie.

Ploi de scurtă durată vor fi şi în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de aşteptat pe arii mai restrânse.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare