Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 iunie – 13 iulie.

Conform meteorologilor, în Banat, în ultima zi a lunii iunie vor fi temperaturi maxime de până la 31 de grade, dar luna iulie va debuta cu o răcire a vremii, iar maximele vor scădea cu aproximativ 5 grade.

După această dată şi până la sfârşitul primei săptămâni tendinţa generală a regimului termic va fi de creştere şi se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 30 de grade.

În cea de a doua săptămână, mediile maximelor vor oscila între 28 şi 30 de grade.

Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare. Cele mai reci dimineţi vor fi în jurul datei de 2 iulie, când se vor atinge şi minime de doar 11 grade, iar dimineţile cele mai calde vor fi între 6 şi 9 iulie, când mediile vor fi în jur de 16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, în jurul datei de 3 iulie, dar şi în intervalul 6 – 9 iulie.

În Crișana, luna iunie se încheie cu vreme călduroasă şi temperaturi de până la 32 de grade, dar în prima zi din iulie vremea se va răci şi nu se vor mai depăşi 25 de grade.

Până la sfârşitul primei săptămâni tendinţa generală a temperaturilor va fi de creştere, iar media maximelor va ajunge din nou în jur de 30 de grade. În cea de a doua săptămână, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar mediile se vor situa între 28 şi 30 de grade.

Media temperaturilor minime va oscila în prima săptămână între 12 grade – în dimineaţa zilei de 2 iulie, şi 16 grade – în 6 iulie. În cea de a doua săptămână, minimele termice nu vor mai avea variaţii semnificative, iar media pe regiune va fi de 15…16 grade.

Vor fi averse, pe arii extinse în 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie şi în intervalul 7 – 9 iulie. În rest, doar trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare