Ziarul electronic al arădenilor

Cum se scoate ilegal din țară un șef

vama nadlac11Un bărbat, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak în timp ce încerca să iasă ilegal din țară, ascuns într-un autoturism transportat pe o platformă.

Bărbatul a fost depistat când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieși din țară Constantin G., din Argeș. Acesta conducea un Nissan Cabstar, care avea atașată o platformă, pe care se afla un Volkswagen Sharan.

La controlul autoturismului de pe platformă, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în spatele banchetei, acoperit cu o pătură, un bărbat.

Oamenii legii au demarat cercetările și au stabilit că bărbatul găsit ascuns este Florin S., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza judeţului Argeş. Acesta, iniţial, s-a legitimat cu un permis de conducere aparţinând altei persoane.

„În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză este condamnată la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, fiindu-i interzisă părăsirea ţării pe o durată de 2 ani. Şoferul mijlocului de transport a declarat că nu ştia că bărbatul, care este şeful lui, s-a ascuns în autoturismul de pe platformă, el ştiindu-l în Germania, acolo unde trebuia să transporte maşina“, se precizează într-un comunicat de presă remis de SPTF Arad.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, respectiv complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.