Ziarul electronic al arădenilor

Cum să îți organizezi o nuntă „de vis“

targ nuntiGALERIE FOTO Rochii de mireasă – opere de artă, vinuri ca la Curtea Regală din Dubai, buchete de mireasă din bujori, hortensii şi orhidee, dar şi decoraţiuni din brocard şi damasc, sunt doar câteva dintre atracţiile prezentante la Târgul de nunţi „Petreceri de vis”, care se desfășoară la Complexul Expo Arad.

Organizatorii târgului au anunțat că, în acest an, peste 80 de firme din România şi din Ungaria prezintă cele mai noi tendinţe în ceea ce priveşte organizarea petrecerilor de nuntă şi botez, iar la standuri sunt expuse rochii de mireasă, costume de mire, ţinute de seară, pantofi, bijuterii, aranjamente florale.

De asemenea, la târg sunt prezente firme care oferă servicii de catering, torturi şi prăjituri, dar şi servicii foto-video şi sonorizare.

Marsala, culoarea anului 2015

Cei care se ocupă ce amenajarea sălilor în care sunt organizate petrecerile spun că, în acest an, sunt la modă decoraţiunile în culoarea marsala, declarată culoarea anului 2015.

Culoarea Marsala e a unui vin produs în localitatea cu acelaşi nume din Sicilia (Italia), caracterizată ca o culoare care îmbină naturaleţea şi sofisticarea tonurilor pământii.

De asemenea, spun specialiștii din domeniu, se mai folosesc decoraţiunile roz pal, verde pal, verde mentă, dar şi decoraţiuni simple.

În ceea ce priveşte materialele recomandate, în acest an pentru decorarea sălilor acestea sunt damascul şi brocardul.

De asemenea, florarii recomandă aranjamentele florale în culoarea marsala, dar şi aranjamentele din hortensii, orhidee şi bujori.

Florarii mai spun că există situaţii în care florile pot fi colorate în nuanţa dorită de viitorii miri, prin introducerea unei vopsele speciale în tija florii.

Rochii-opere de artă

Pentru tinerele care anul acesta vor îmbrăca rochia de mireasă, producătorii le recomandă dantela Chantilly şi pietrele sclipitoare.

Cunoscută datorită texturii fine şi detaliilor abundente, dantela Chantilly provine din Franţa şi a fost folosită la crearea rochiei de mireasă a prinţesei Kate, Ducesa de Cambridge.

„Se poartă rochiile din dantelă Chantilly, dar şi modelele cu multe pietre sclipitoare, aplicate în modele sofisticate pe rochii, care dau aspectul unei opere de artă”, a spus Otilia Dan, reprezentanta firmei Cristal Mariage.

Aceasta a mai spus că, anul acesta, sunt recomandate rochiile cu spatele semitransparent, tip sirenă, cu colţişori de dantelă la trenă.

Preţurile rochiilor de mireasă expuse la târgul de la Arad sunt cuprinse între 300 şi 8.000 de lei.

Pentru miri, firmele expun costume confecţionate din stofă italiană, în culori negru cu alb, iar prețurile sunt între 1.000 şi 1.500 lei.

O firmă din Ungaria oferă posibilitatea confecţionării unui costum de mire la comandă, măsurile fiind luate la târg, iar cusutul se realizează în țara vecină.

Vinuri ca la Curtea Regală din Dubai

Un alt produs prezentat la târgul de nunţi de la Arad este vinul. Un comerciant prezintă vinuri de portocală şi de rodie, preferate de membrii Curții Regale din Dubai.

Vinurile de portocală pot fi produse din portocală dulce, portocală – sec învechită în stejar.

Cel care comercializează aceste vinuri spune că vinurile din portocală sunt preferate de bărbaţi, în timp ce vinurile din rodie sunt preferatele femeilor.

La târgul de la Arad a fost expusă și o sticlă de vin din portocală învechită în stejar, care a stat 14 ani la macerat, şi care costă 500 de lei (1,7 litri).

De asemenea, o stică de vin de rodie costă 124 lei.

Torturi înflorate

În ceea ce priveşte torturile de nuntă, cofetarii recomandă designurile din flori de pastă de zahăr, care imită perfect culoarea şi forma unei flori naturale şi cremele fresh din fructe şi combinaţia lămâie cu mentă.

Şi anul acesta rămâne la modă candy-barul (bufetul de dulciuri), inspirat din tradiţia americană, cu macarons, mousse la pahar, turtă dulce pe băţ şi muffins cu diferite creme.

Nunţi filmate cu drone

Pentru cei care apeleză la firmele care oferă servicii foto-video, anul acesta le sunt propuse filmări aeriene cu drone, în locaţii alese de miri. Filmarea cu drona este oferită la pachet cu fotografiile şi filmul nunţii şi se poate realiza în locaţii diverse, alese de miri.

La târg mai sunt prezentate oferte de proiectoare de flăcări, efecte criogenice, artificii de apă, artificii piromuzicale, atât pentru nunţi cât şi pentru botezuri.

Târgul „Petreceri de vis“, organizat la Expo Arad, va fi deschis până duminică, 22 februarie, la ora 18.00.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.