Cum proteja un inspector ANAF Arad evazioniștii

Publicat de actualitati-arad in 06 Jun, 2014 | Parerea ta

evaziune-300x184Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de șase persoane, cercetate pentru pentru evaziune fiscală în formă continuată, trafic de influență și evaziune fiscală, printre acestea fiind și un inspector din cadrul ANAF Arad.

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a formulat propunere de arestare preventivă a celor şase inculpaţi, investind în acest sens judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad.

Magistraţii Tribunalului Arad au decis, vineri după-amiază, arestarea preventivă pentru 30 de zile a inspectorului fiscal Dan Ţîşcă, de la biroul din Arad al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribubili.

Judecătorii au mai decis arestarea la domiciliu a trei membri ai reţelei de evazionişti, iar doi dintre suspecţii reţinuţi în ultimele 24 de ore vor fi cercetaţi sub control judiciar.

Conform procurorilor, în perioada 2011-2013, Dan Bogdan Ţîşcă şi Şucan Florentin i-au ajutat pe ceilalţi coinculpaţi „să evidenţieze în contabilitatea societăţilor administrate sau reprezentate de aceştia, cheltuieli în baza unor operaţiuni nereale de prestări servicii, atestate de documente justificative (facturi, chitanţe) necorespunzătoare adevărului, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat“.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare 1.385.158 lei.

Anchetatorii mai spus că Dan Bogdan Ţîşcă s-a prevalat de poziţia sa de inspector în cadrul ANAF Arad, asigurându-i pe coinculpaţi că nu se vor efectua verificări faţă de acele operaţiuni.

„Din probele administrate în cauză a reieşit că inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan a traficat influenţă asupra persoanelor din conducerea instituţiilor abilitate să efectueze verificări în cauză (IPJ Arad şi ANAF Arad) pentru a obţine o soluţie favorabilă persoanelor verificate, pretinzând în schimbul exercitării acestei influenţe sume de bani, fără a preciza cuantumul lor, precum şi mărfuri în valoare de 30.000 de mii de lei pentru coinculpatul Don Traian Constantin, despre acesta din urmă inculpatul Ţîşcă Dan Bogdan afirmând că urma să-şi exercite propria influenţă faţă de factorii decizionali din cadrul acelor instituţii“, au precizat procurorii.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Bogdan Ţîşcă este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi trafic de influenţă, Florentin Şucan pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar Constantin Traian Don, Petru Ravas, Mihai Dragoş Ilie şi Marius Florin Pele pentru evaziune fiscală.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au beneficiat de sprijinul informativ şi logistic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad, al Serviciului Român de Informaţii Arad, al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad, al Direcţiei Generale Anticorupţie Arad, precum şi al inspectorilor antifraudă detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

CITITI SI: Evaziune fiscală la Administrarea Marilor Contribuabili

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare