Cum îți poti majora dobânda la depozite bancare?

Publicat de actualitati-arad in 24 Mar, 2013 | 1 Commentariu

dobanzi_depozite_online_salariati_pensionariCine nu își dorește o dobândă mai mare la depozite pentru banii economisiti? Majoritatea băncilor locale oferă deponenților soluții pentru a primi o dobândă mai mare decât cea standard.

În ultimii ani, odată cu adoptarea pe scară a largă a internetului de către români, și cu dezvoltarea sistemelor informatice ale băncilor, a apărut și posibilitatea de a ne constitui singuri depozite bancare în lei sau valută, prin internet banking.

Fiecare bancă locală oferă clienților proprii posibilitatea de a vizualiza și efectua tranzacții, de acasă, prin internet.

Pe lângă aceste servicii, mai nou putem chiar deschide conturi noi în lei sau valută, conturi de economii sau solicita emiterea unui card, și totul fără să ne deplasăm la bancă.

Prin oferirea acestor servicii, clienții economisesc timp prețios, iar băncile își reduc costurile cu angajații sau cu numărul de agenții bancare.

Dacă până în 2008 băncile deschideau în frenezie noi unități bancare, în ultimii 4 ani, și pe fondul crizei economice și financiare, dar și datorită noilor tehnologii, numărul acestora scade acum cu câteva sute în fiecare an.

Dobânda mai mare la depozitele deschise online

Pentru a încuraja clienții să își deschidă depozite bancare prin internet banking, băncile au venit cu un stimulent, o dobândă mai mare decât cea oferită la depozitele constituite în agențiile bancare. Astfel, dacă vrei să primești o dobândă mai mare, nu intra în agențiile bancare.

Bonusul de dobândă poate ajunge și la un procent la lei, peste oferta băncii de la ghișeu, în cazul băncii Credit Europe Bank.

Majoritatea băncilor care oferă această facilitate plătesc în plus 0,25% față de oferta standard, pentru economiile în lei.

Astfel, Volksbank plătește mai mult cu 0,25%, dobânda fiind situată între 5,75% și 6,5%, în funcție de maturitatea acestuia.

Garanti Bank și Millennium Bank sunt alte bănci la care bonusul de dobândă se ridică la un sfert de procent.

Ultimă venită în rândul băncilor care plătește o dobânda mai mare la depozitele online este ProCredit Bank, pentru anumite maturități.

Aceleași bănci oferă facilitatea și pentru depozitele în euro, bonusul în acest caz nu mai trece de 0,25%, fiind situat între 0,15% și 0,25%.

Pensionarii și salariații sunt răsfățați de bancheri

Un număr și mai mare de bănci au ales să atragă economiile celor care își virează salariul prin bancă sau ale pensionarilor, oferind o dobândă mai mare față de cea standard.

Aceștia pot acum să aleagă între băncile care le oferă cele mai mari dobânzi la depozite, atunci când decid unde să își vireze salariul sau pensia.

Pensionarii și salariații sunt astfel încurajați să își deschidă un cont curent, în care să fie virată pensia sau încasat salariul, primind în schimb o dobândă mai mare.

Vezi care sunt dobânzile oferite de băncile locale la depozite în lei, euro sau dolari

Prin aceste oferte, băncile își cresc baza de clienți și în același timp îi fidelizează, pentru a nu fi tentați să își mute contul la altă bancă.

Este știut faptul că un client se mută mult mai greu la o altă bancă, chiar dacă aceasta îi oferă condiții mai bune, dacă deține un număr mare de produse și servicii.

Printre băncile care oferă aceste avantaje clienților proprii se numără cele mai mari bănci de pe piața locală, BCR, BRD, Raiffeisen Bank sau CEC Bank, dar și bănci de talie mai mică cum ar fi OTP Bank, Alpha Bank, Piraeus Bank, Libra Bank, Intesa Sanpaolo sau Credit Europe Bank.

Cum dobânda la depozitele în lei și euro este în scădere accentuată și la multe bănci, câștigul adus de aceasta, după scăderea impozitului de 16%, nu acoperă rata inflației, orice avantaj oferit este important, în special în cazul pensionarilor care utilizează dobânda pentru a-și suplimenta venitul.

Analiză realizată de moneycenter.ro

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Max says:

    Eu unul am ales Volksbank deoarece serviciul lor de Internet Banking ofera multe bonusuri si facilitati. Oricum, acest serviciu e mult mai comod si deja atrage din ce in ce mai multi clienti. Econimisiti, domne, ca vin vremuri grele! 🙂

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare