Ziarul electronic al arădenilor

Cum a închis Sergiu Bîlcea bazinul de înot „Delfinul“

Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a cerut Guvernului să redeschidă Bazinul de înot „Delfinul“, despre care susține că a fost debranșat de la apă și închis, însă nu știa că acesta, începând din 1984, se află în această perioadă a anului în remont.

Prin intermediul unui comunicat de presă remis, miercuri, de Departamentul Comunicare al PNL Arad, Bîlcea cerea Guvernului să ia măsuri pentru redeschiderea bazinului de la Polivalentă!

„Bazinul de înot cel mai pupular din Arad, de la Sala Polivalentă, a rămas fără apă caldă şi a fost închis. Sunt probleme financiare serioase la bazin, care a fost debranşat de la apă caldă şi închis. Este păcat, pentru că mulţi arădeni frecventează bazinul, pentru sport de performanţă, cursuri de iniţiere sau agrement.

Cred că Guvernul ar trebui să sprijine DJTS Arad, instituţie care se află în subordinea sa, pentru a continua activitatea la bazinul de înot şi pentru a oferi servicii publice de calitate arădenilor. Şi la Sala Polivalentă sunt probleme mari cu  acoperişul, este nevoie de investiţii şi reparaţii.

Toată ziua auzim că Guvernul dă bani pentru Arad, că parlamentarii aduc bani  cum nu s-a mai văzut, dar în acest caz avem o instituţie finanţată din bani publici, care închide porţile pentru că nu are bani pentru apă caldă. Dacă la Alexandria, în Teleorman se poate face stadion nou cu 12 milioane de euro, se poate investi şi la Arad pentru întreţinerea Sălii Polivalente şi a bazinului de înot.

Vreau să amintesc Guvernului că autorităţile locale au dorit să preia Sala Polivalentă şi bazinul de înot, dar programul de descentralizare a fost blocat. Decât să  închidă bazinul, Guvernul ar face mai bine să investească pentru a rămâne funcţional şi, în perspectivă, să îl dea autorităţilor judeţene sau locale, care sigur ar găsi soluţii pentru a fi modernizat şi funcţional, la dispoziţia arădenilor”, a spus vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea.

În urma apariției în spațiul public a declarațiilor făcute de Sergiu Bîlcea, Direcția Județeană de Tineret și Sport, a anunțat, joi, că Bazinul de înot „Delfinul“ se află în această perioadă în remont, nefiind debranșat de la apă sau energie electrică.

„Bazinul de înot Delfinul din Arad a funcționat la capacitate maximă până la data de 1 august 2017. Din 1984 până în prezent, luna august și prima săptămână a lunii septembrie au fost și sunt dedicate lucrarilor de remont, golire/umplere, igienizare, lucrări de verificare și întreținere instalații sanitare, pompe, filtre, instalații electrice, reparații generale. Bazinul de înot Delfinul din Arad nu este debranșat de la apă caldă și nici de la energia electrică. Bazinul de înot Delfinul din Arad își va redeschide porțile pentru publicul arădean și înotul de performanță în data de 11 septembrie 2017“, se arată în informarea remisă, joi, de DJTS Arad.

Share Button

comentarii

One Comment

  • Stelian Popescu

    Mai trebuie să învețe acest tânăr domn,câte ceva despre administrarea unui județ.Se pricepe însă foarte bine la hârâiala prin gard cu adversarii politici (școala PDL-istă)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.