Cum acționează hoții de cupru în Zona Industrială

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2014 | Parerea ta

cabluri_cupru_col-300x189Reprezentanții firmei de pază de la fabrica din Zona Industrială Arad, de unde au fost sustrase aproximativ 3 tone de sârmă de cupru, au făcut câteva precizări cu privire la modul în care au acționat hoții.

Conform directorului firmei care asigură paza la această fabrică, unul dintre angajații societății a încercat să mituiască un agent de pază, cu suma de 1.000 lei, pentru a-i permite unui autotren să treacă de punctul de control cu 24 de role de sârmă de cupru, în cantitate de 2 tone.

„Agentul de pază a refuzat cei 1.000 de lei, iar apoi i s-a propus suma de 2.000 de euro, pentru a permite autotrenului să iasă din fabrică. Însă, agentul de pază a refuzat şi a solicitat de urgenţă prezența conducerii firmei de pază. Ulterior a fost anunțat și directorul fabricii, care a aprobat să chemăm Poliţia”, a spus Rodica Puicea, directorul firmei de pază.

Rodica Puicea a mai spus că, după două zile, a fost depistat un alt furt din aceeași fabrică.

De data aceasta, autorii furtului au fost văzuți pe camerele de supraveghere video, în timp ce încărcau într-o mașină două role de cupru, în greutate de 800 kilograme.

În momentul în care au fost depistați, s-a încercat din nou mituirea unui agent de pază. Agentul a refuzat banii și a solicitat intervenția Poliției.

În urma acestor furturi, firma de pază a solicitat conducerii fabricii să aprobe suplimentarea numărului de agenți.

Polițiștii au anunțat, luni, că patru persoane, care au sustras aproximativ 3 tone de cablu din cupru, în valoare de 10.000 euro, dintr-o societate comercială din Zona Industrială Arad, au fost prinse și sunt cercetate.

Conform IPJ Arad, Cristian B., de 21 ani, șofer al unei firme care efectua un transport de marfă, de la societatea din zona industrială, a fost depistat în flagrant, în timp ce transporta, cu un TIR, 2.000 kg de cablu din cupru, sustras din incinta fabricii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cele 2.000 kg de cablu din cupru ar fi fost sustrase cu ajutorul lui Ioan P., de 28 ani, angajat al societăţii unde a fost înregistrat furtul.

De asemenea, Dănuţ F., de 34 ani, angajat al aceleiaşi societăți, a fost prins în flagrant în timp ce sustrăgea 800 kg de cablu din cupru, care, ulterior, au fost transportate cu o camionetă de Gavril B., de 61 ani, şofer al unei firme care efectua transport de marfă.

Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 10.000 euro, a fost recuperat, iar cei patru bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare