Ziarul electronic al arădenilor

Cum acționau polițiștii de frontieră reținuți de DNA

Poliţiştii de frontieră de la Vama Vărşand, reţinuţi de procurorii DNA, sunt acuzaţi că au cerut şi primit mită pentru a permite intrarea în ţară a unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara au reţinut în acest caz 18 persoane, printre care se află şi Florin Avram, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (ITPF) – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, acuzat de luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte).

De asemenea, au fost reţinuţi mai mulţi agenţi de poliţie de la ITPF Oradea: Ciprian Călin Selagea, Cătălin Corneliu Ancuţa, Marcel Dudaş, Ovidiu Mărginean, Sorin Romulus Păcurar, Marcel Grigore Tudoran, Teodor Ardelean, Călin Ovidiu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu Alexandru Cicortaş, Gheorghe Daniel Galben şi Eugen Ştefan Nedelcu, toţi fiind acuzaţi de luare de mită.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi agenţii Costel Poenaru, Ion Marinel Pristoleanu, Lazăr Bogdan Palade şi Nicolae Gabriel Teodor, precum şi Emil Nicu Chira, inspector la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, Florin Avram, comisar de poliţie în cadrul ITPF Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri sume cuprinse între 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative şi, în alte situaţii, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor TIR – uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.

De asemenea, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalţi 17 inculpaţi au pretins şi primit de la aceleaşi persoane sume de bani cuprinse între 10 şi 50 euro.

Cei 18 inculpaţi vor fi prezentaţi joi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

CITITI SI: Percheziții DNA. Poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.