Cum a încercat o mamă minoră să-și scoată copiii din țară

Publicat de actualitati-arad in 13 May, 2014 | Parerea ta

vama nadlac11O adolescentă, în vârstă de 17 ani, din Arad, a încercat să-și scoată ilegal din țară cei doi copii, iar polițiștii de frontieră de la Nădlac au stabilit că nici mama copiilor nu avea acordul părinților ei pentru a călători în străinătate.

Adolesecenta a fost depistată în timp se deplasa, pe jos, spre Ungaria, cu un copil în braţe. Ea a prezentat la control o carte de identitate românească, iar pentru copil a prezentat un certificat de naştere emis de Primăria municipiului Arad, în anul 2013.

Deoarece niciunul dintre cei doi minori aflaţi în punctul de trecere a frontierei, mamă şi copil, nu îndeplineau condiţiile de a călători în străinătate, deoarece nu au acordul părinţilor, poliţiştii de frontieră au extins verificările.

După câteva minute de la reținerea minorei, la PTF Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Ferdinand M., de 54 ani, din județul Arad, care conducea un microbuz Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.

În microbuz, pe lângă alţi pasageri, mai călătoreau o femeie cu un copil în braţe, pentru care a fost prezentat un paşaport temporar.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţistul de frontieră a constat deosebiri între fizionomia minorului şi fotografia din paşaport, motiv pentru care toţi cei implicaţi au fost conduşi la sediul Sectorului pentru cercetări.

În urma cercetărilor s-a stabilit că adolescenta care se deplasa pe jos spre Ungaria este atât mama minorului pe care îl ţinea în braţe, cât şi mama fetiţei din microbuz, în vârstă de o lună, pentru care a fost prezentat paşaportul temporar.

Femeia din microbuz, care tinea copilul în brate și care a prezentat documentele, se numeşte Maria Tabita F., are 24 ani, este domiciliată pe raza județului Arad, și a declarat că a fost rugată de adolescentă, care este cumnata ei, să îi scoată copilul din țară, pentru că nu avea documente legale pe numele lui. Toți au declarat ca intenționau să ajungă în Austria.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de cercetare penală împotriva celor trei pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, participare improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la participaţie improprie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare