CRU a aprobat ieşirea UDMR de la guvernare cu mare majoritate de voturi

Publicat de actualitati-arad in 13 Dec, 2014 | Parerea ta

udmrConsiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sâmbătă, ieşirea Uniunii de la guvernare, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi “împotrivă” şi şapte abţineri, propunerea în acest sens fiind formulată de Consiliul Permanent al formaţiunii în 27 noiembrie.

Votul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), întrunit sâmbătă la Târgu Mureş, a avut loc după mai mult de trei ore în care delegaţii au dezbătut subiectul ieşirii UDMR de la guvernare, aşa cum a propus Consiliul Permanent al formaţiunii în 27 noiembrie.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în discursul ţinut în deschiderea CRU, că în urma unei analize interne s-a ajuns la ideea ca formaţiunea să iasă de la guvernare, propunerea Consiliului Permanent al formaţiunii constituind “o premieră”.

La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, şi-a îndemnat colegii să fie mândri de cei 25 de ani de activitate a Uniunii şi să le mulţumească colegilor care au renunţat la foarte multe în urmă cu nouă luni, “s-au dus la Bucureşti şi au reprezentat interesele maghiarilor şi ale României”.

El a precizat că în momentul de faţă lucrează, în diverse instituţii centrale, 110 persoane din partea UDMR.

Cabinetul Ponta 3 este cel de-al optulea guvern din care au făcut parte reprezentanţii Uniunii, începând cu anul 1996.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare