Ziarul electronic al arădenilor

Cros pentru omagierea militarilor răniți în teatrele de operațiuni, la Arad

Militarii români răniți în Afganistan, Irak precum și în alte teatre de operațiuni vor fi omagiați în premieră la Arad.

În preambulul Zilei Naționale, va fi organizat primul cros omagial, la care pot participa alergători de toate vârstele.

Organizat de Universitatea Aurel Vlaicu și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, evenimentul se bucură de Sprijinul Ministerului Apărării, prin Proiectul Invinctus.

Evenimentul are loc sâmbătă 25 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00 și se va desfășura pe traseul: Cetatea Aradului – Podul Decebal – Podul Traian – Subcetate- Faleza Mureșului Micalaca – Parcul Eminescu, la crucea Eroilor ( traseu de 7,4 km).

Alergarea se va încheia cu depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor.

La eveniment va participa și unul dintre membrii Invinctus Team Romania, care în acest an a participat la Jocurile Invinctus de la Toronto (Canada), unde România a obținut rezultate remarcabile la mai multe probe sportive. Ţara noastră a fost prima ţară din blocul estic invitată să participe la aceste jocuri.

Jocurile „Invictus“ sunt o competiție sportivă înființată în anul 2014, de prințul Harry al Marii Britanii, la care participă militari răniți pe front, majoritatea în Irak și Afganistan cu scopul de a creşte  susținerea publică pentru militarii răniți din teatrele de operațiuni.

Un alt scop al Jocurilor „Invinctius“ este acela de a le oferi acestor oameni adevărați șansa de a lupta din nou, însă de această dată pe terenul de sport.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Universitatea „Aurel Vlaicu“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.