Ziarul electronic al arădenilor

Cristian Videscu: Cum își împart liberalii ciolanul. Angajări fără număr și indemnizații cât mai mari

Cristian Videscu-1 septembrie 2016Urmare a hotărârii aleșilor județeni din alianța PNL-PMP, Consiliul Județean Arad va avea cei mai mulți angajați dintre toate consiliile județene din țară, deși – din păcate – Aradul, după 12 ani de administrație locală PNL, nu excelează la nici un capitol.

Din aceste considerente, consilierii județeni PSD consideră că președintele Iustin Cionca și PNL au umflat organigrama Consiliului Județean nu pentru a “pune în valoare” instituția, așa cum se justifică Cionca, ci pentru a controla această instituție în interes personal și eventual pentru a o pune în slujba partidului.

„Noua organigramă conține posturi care nu au nicio legătură cu eficientizarea activității Consiliului, posturi care nu vor influența calitatea serviciilor furnizate cetățenilor Aradului și nu vor duce la degrevarea angajaților existenți care nu fac față volumului ridicat de sarcini. Este doar un pretext pentru a face angajări, probabil din rândul membrilor PNL, dintre care o grămadă vor deține funcții de conducere la nivel de servicii și direcții ale caror atribuții sunt cel puțin neclare, dacă nu dubioase. Sunt, de exemplu, 30 de oameni la imagine și comunicare, mai mulți probabil decât am putea găsi într-un departament similar dintr-un minister, de la Guvern sau de la Administrația Prezidențială!”, susține consilierul județean Cristian Videscu.

De asemenea, acesta a explicat raționamentul pentru care PSD Arad a propus, prin vocea consilierului județean Marius Sulincean, ca participarea consilierilor județeni în cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor la societățile comerciale și regiile autonome la care Consiliul Județean Arad este acționar să fie cu titlu gratuit, fără încasarea vreunei remunerații, referindu-se la faptul că situația economică a celor mai multe dintre aceste societăți nu este deloc una fericită.

„Este aberant să obții beneficii materiale de la o societate pe butuci, doar pentru că faci act de prezență la ședința Adunării Generale a Acționarilor. Dacă liberalii nu au acceptat să presteze această activitate pro bono, servind cu adevărat interesele arădenilor, puteau măcar să propună un cuantum mai mic al indemnizațiilor.

Dacă Aeroportul Arad nu însemna pierderea a 5 milioane de euro anual din bugetul județului Arad ci aducea un profit minim, cu siguranță am fi încurajat chiar și premierea consilierilor județeni din AGA societății. Însă în condițiile actuale, când aceste societăți trăiesc din subvenții, colegii noștri nu merită indemnizați iar PNL ar trebui să dea dovadă de mai multă decență când vine vorba de cheltuirea banilor publici”, a declarat Cristian Videscu.

Câteva date comparative:

Consiliul Județan Timiș are 195 de angajați pentru un județ cu 100 de unități administrativ-teritoriale și o poulație de 650 de mii de locuitori, câștigul mediu net în județul vecin fiind de 2136 lei/angajat (1811 lei salariul net/locuitor) în timp ce Aradul condus de 12 ani de PNL va avea un Consiliu Județean cu 267 de angajați la 78 de unități administrativ-teritoriale și o populație de 400 de mii de locuitori cu un câștig mediu net de 1726 de lei/angajat (1655 lei salariul net/locuitor).

Consiliul Județean Argeș are 179 de angajați la o poluație de 590 de mii de locuitori (câștigul mediu net la nivel de județ este de 2050 lei/angajat, respectiv 1843 lei/cap de locuitor), Consiliul Județean Brașov are 186 de angajați la o populație de 500 de mii de louitori (câștigul mediu net la nivel de județ este de 1859 lei/angajat, respectiv 1657 lei/cap de locuitor) iar Consiliul Județean Prahova, județ cu o populație de 730 de mii de locuitori al căror salariu mediu net este de 1797 de lei (1942 de lei câștigul mediu net) are o organigramă în care se regăsesc 225 de angajați, cu 42 de angajați mai puțini decât va avea Consiliul Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *