Cremă de zahăr ars cu căpşuni

Publicat de actualitati-arad in 07 Jun, 2013 | Parerea ta

Ingredente:

10 ouă

300 g zahăr

un litru de lapte

esenţă de rom

o păstaie de vanilie

10 căpşuni pentru servire

două picături esenţă de migdale

sucul de la două portocale mari

Mod de preparare:

Fierbem laptele împreună cu păstaia de vanilie. Separat mixăm albuşurile împreună cu 200 g de zahăr şi cu esenţele, până obţinem o spumă tare. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi sucul de la cele două portocale şi omogenizăm. Peste spuma astfel obţinută turnăm laptele.

Restul de zahăr îl punem într-un vas de termorezistent, la foc mic, amestecând din când în când, pentru a se carameliza în întregime.  Tapetăm uniform pereţii vasului cu zahărul caramelizat  Turnăm apoi compoziţia de lapte şi ouă peste zahărul caramelizat şi o adaugăm în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40 – 50 de minute. Se serveşte rece, cu căpşuni.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare