Ziarul electronic al arădenilor

Cotlet marinat la grătar și garnitură de cartofi cu mălai

Ingrediente:

Pentru cotlet:

4 felii cotlet de porc dezosat

o lingură muștar

2 căței de usturoi

sare, piper, o linguriță boia de ardei dulce, două linguri ulei, 1/4 linguriță busuioc uscat, 1/4 linguriță cimbru uscat, 3 linguri vin roșu, o linguriță miere

Pentru cartofi:

4-5 cartofi

două linguri ulei

sare, piper, 1/2 linguriță rozmarin uscat, un vârf boia de ardei dulce, mălai

Mod de preparare:

Cotletul:
Spălăm feliile de cotlet, le tamponăm cu un șervet și le batem puțin cu ciocanul de șnitele. Într-un bol pregătim marinata: curățăm usturoiul și îl pisăm. Punem muștarul, mierea, usturoiul și le frecăm cu uleiul, sare și piper. Adăugăm boiaua dulce, cimbrul, busuiocul și la final vinul. Băgăm carnea în marinată, le învârtim pe ambele părți, le acoperim și le dăm la frigider pentru 30 de minute. După acest timp, încingem o tigaie grill și punem cotletele la făcut. Le rumenim pe ambele părți, dar nu le lăsăm prea mult să nu se usuce.

Garnitura de cartofi:

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii mai măricele. Punem sare și piper după gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei și îi amestecăm bine. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem o căniță mică de apă în tavă (ca să nu se usuce prea tare cartofii) și cartofii. Deasupra presărăm mălai și introducem tava în cuptorul încins.
Încercăm cartofii cu o furculiță și dacă sunt bine pătrunși îi scotem, îi lăsăm 5 minute la răcorit și servim alături de cotlet.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *