Ziarul electronic al arădenilor

Corul „Lira” din Lipova și-a reluat activitatea

3„Lippa rediviva” a reprezentat nu doar un titlu inspirat în ceea ce privește manifestările culturale din seara zilei de sâmbătă de la Muzeul „Sever Bocu” din Lipova, ci și un titlu predestinat.

Dacă până în seara zilei de sâmbătă, această perlă corală a Lipovei era doar o frumoasă și nostalgică amintire, iată că promisiunea vicepreședintelui CJ Arad, Claudia Boghicevici și a directorului CCJA, Doru Sinaci, a devenit astăzi o minunată realitate: corul „Lira” și-a reluat activitatea, iar maestrul Ovidiu Boar începe chiar din luna noiembrie repetițiile săptămânale cu acest regal coristic pe voci egale din Lipova.

Nu putem trece cu vederea nici amabilitatea directorului Complexului Muzeal Arad, domnul Peter Hugel, care și-a manifestat disponibilitatea de a găzdui acest re-început artistic lipovan în Muzeul din oraș.

După împlinirea acestui frumos deziderat, în fața sutelor de lipovani prezenți sâmbătă la Muzeul din Lipova, cvartetul de coarde condus chiar de către directorul Filarmonicii de Stat din Arad, domnul Doru Orban, a făcut ca minunatul „Salon vienez” decorat cu atâta har de către Marilina și Sever Bocu, să răsune de muzică barocă, preclasică, romantică sau clasică, spre încântarea tuturor participanților.

Iar între piesele muzicale, cenacliștii de la „Muza” lipovană au recitat poezii alese din creația proprie. La fel de implicați au fost și micuții de la atelierele de artă plastică, care au compus, sub supravegherea cadrelor didactice, pasteluri de toamnă și peisaje inspirate din marile picturi expuse pe pereții Muzeului lipovan. „Talentații copii de la Lipova au fost răsplătiți, deocamdată, cu diplome de participare, iar la primăvară vor putea petrece un sejur la una dintre Taberele noastre de la Moneasa sau de la Căsoaia” – ne-a declarat Claudia Boghicevici.

Spectacolul din saloanele Muzeului „Sever Bocu” a continuat cu un recital de muzică folk, pus în scenă de către admirabilii dascăli Pavel Filipaș și Mihai Henț.

În final, prezența președintelui CJ Arad, Iustin Cionca, a fost răsplătită cu ropote de aplauze de către lipovani, dar și cu solicitarea artiștilor plastici ce compun Cenaclul „Muza” din Lipova de a expune, săptămâna viitoare, în holul Consiliului Județean din Arad.

„Bateți la porți deschise – le-a precizat președintele județului Arad – și vă vom sprijini ori de câte ori ne veți solicita ajutorul. Astfel de inițiative, pornite și asumate de oameni implicați și talentați, cum sunteți domniile voastre, se vor bucura mereu de ajutorul Consiliului Județean Arad și a instituțiilor specializate din subordinea noastră”.

Nu în ultimul rând, îi amintim pe Alexandru Leucuţia, care a venit însoţit de 15 elevi, pe Suceava Landiana şi pe muzeograful Corina Ianota Dubeștean, care ne-a prezentat într-o manieră excelentă atât picturile aflate în custodia muzeului, cât și momentele istorice ascunse prin camerele în care au trăit și muncit Marilena și Sever Bocu.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *