Ziarul electronic al arădenilor

Corul Filarmonicii de Stat Arad, la Sfânta Liturghie de Florii, la Catedrala Arhiepiscopală

comunicat presaDuminică, 24 aprilie 2016, în ziua Marelui Praznic Împărătesc al Intrării Domnului Nostru Iisus Hristos în Ierusalim, de sărbătoarea Floriilor, corul academic, dirijat de Robert Daniel Rădoiaş,  dă răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Sfânta Treime din Arad.

Misiunea pe care şi-o asumă în premieră, implicarea directă în cea mai importantă slujbă a Bisericii, oglindeşte o nouă dimensiune a ansamblului mixt, care îmbracă rugăciunea în veşmintele sonore ale celei mai strălucitoare şi grandioase dintre liturghiile ortodoxe ale clasicilor muzicii corale româneşti, aceea a compozitorului Gheorghe Cucu.

Lucrării, care însumează în cuprinsul ei 50 de cântări, marea parte a lor inspirate din cântarea psaltică de strană, i se alătură câteva dintre cele mai frumoase pricesne din repertoriul marii sărbători.

Rugăciune  – Ion Popescu – Pasărea, Anton Uncu

Miluieşte-mă, Dumnezeule  – Gheorghe Cucu

Taina creştinătăţii  – arm. Nicolae Lungu

Gustaţi şi vedeţi  – Gheorghe Dima

Cinei Tale  – Pr. Nicu Moldoveanu

Până când – Dimitrie Bortneanschi

Doamne Iisuse Hristoase – Gheorghe Cucu

Calendarul de evenimente al Filarmonicii se îmbogăţeste în această duminică de primăvară şi de renaştere, lăsându-ne cuprinşi de bucuria slujirii şi a împlinirii spirituale.

O bucurie care ne-a fost îngăduită, pentru a ne putea alătura credincioşilor la acest mare praznic, la înalta şi sfânta rugăciune.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

 

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *