Corul dirijorilor masteranzi de la Teologie, locul I în Belarus

Publicat de actualitati-arad in 19 Mar, 2013 | Parerea ta

corul1Corul dirijorilor masteranzi al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a obținut premiul I la Concursul internaţional de muzică bisericească ortodoxă „Kolozhkaya Blagovest“ de la Grodno, din Belarus.

Evenimentul, care s-a desfășurat zilele trecute, a ajuns la cea de XII-a ediție și a adunat 26 de formațiuni corale din șase țări, informează basilica.ro.

Astfel, au fost prezente coruri din Belarus, Ucraina, Franţa, Polonia, România şi Rusia, iar juriul a fost format din 11 membri, reprezentând fiecare ţară participant.

La categoria coruri bărbăteşti au fost patru formaţii participante. Corul din Arad a reuşit performanţa de a obţine premiul I şi, de asemenea, a cântat în Concertul de Gală de la înmânarea premiilor. La categoria coruri bărbăteşti, juriul nu a mai acordat nici un fel de premiu sau distincţie.

Corul dirijorilor masteranzi al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a participat la acest concurs ca urmare a scopurilor propuse de organizatori: întărirea spirituală între popoarele ortodoxe, promovarea moştenirii spirituale şi creativitatea muzicii ortodoxe contemporane, aşezarea muzicii ortodoxe în cadrul cultural muzical European.

Printre corurile care au impresionat la concursul din Belarus se numără corul de cameră al Conservatorului din Moscova, corul Facultăţii de Muzică din Minsk, corul Catedralei Ortodoxe ruse din Paris, corul Catedralei Ortodoxe din Varşovia, corul preoţilor Arhiepiscopiei Grodno.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare