Corespondență din Afganistan: Veni, Vidi, Vici

Publicat de actualitati-arad in 01 Mar, 2013 | Parerea ta

foto 4 foto grupChiar dacă în provincia Zabul au fost câteva grade cu minus, aproximativ 80 de militari aparţinând forţelor de coaliţie s-au întrecut, recent, la concursul de alergare pe distanţa de 5 kilometri, desfăşurat în baza militară Apache.

Pe lângă militarii din alte contingente, la activitate au participat şi militari români aparţinând Task Force „Golden Lions”  şi echipei de asistenţă militară tip batalion sprijin luptă rotaţia a II-a.

Un motiv de mândrie naţională pentru că podiumul s-a prezentat astfel:

Locul I: caporal Paşca Mihai/Task Force „Golden Lions“

Locul II: staff sergent Marett Andrew/ US Army

Locul III: caporal Macovei Vasile/Task Force „Golden Lions”.

Nu am făcut pregătire suplimentară, deoarece distanţa a fost scurtă. Fiind prima misiune externă, a fost şi primul concurs de acest gen la care am participat, dar trebuie să recunosc că mi-am dorit să câştig.

Este adevărat că în ţară am mai participat la concursuri de orientare, pentatlon şi semimaraton. Aici, distanţa nu mi-a dat emoţii, ci mai degrabă aerul tare datorat altitudinii şi mai ales itinerarul, ne-a spus câştigătorul concursului.

Datorită faptului că traseul a fost unul sinusoidal, la un moment dat, caporalul Paşca Mihai mai-mai că greşise traseul, dar gestul de fair play venit din partea unui concurent  american, care i-a indicat itinerarul corect, l-a ajutat să nu comită o eroare.

Este adevărat că era cât pe ce să greşesc, pentru că la o curbă căzuse un jalon, şi am avut noroc cu gestul colegial al unui concurent american care mai participase şi mi-a indicat şi mie itinerarul corect, a mărturisit caporalul Paşca Mihai.

Ocupantul locului III a avut trac la început, ştiind că partenerii din coaliţie aleargă foarte mult pe bandă la sală, dar şi-a zis că este mai importantă participarea.

Nu distanţa mi-a  dat emoţii şi nici numărul mare al concurenţilor, ci terenul accidentat şi mai ales pietrele de pe acesta. Punctul meu forte a fost anduranţa, pentru că iniţial pe distanţă scurtă am fost depăşit, dar ulterior, datorită rezistenţei mi-am revenit şi am reuşit să prind podiumul.  Totodată, vă mărturisesc că  am fost impresionat de viteza cu care aleargă pe bandă la sală partenerii de coaliţie şi sincer nu speram să mă clasez printre primii trei, ne-a spus caporalul  Macovei Vasile.

Nu ne rămâne decât să apreciem efortul și rezultatul camarazilor noştri (care la această oră sunt deja în misiune) să-i admirăm şi să-i felicităm că au reuşit să se ridice la înălţimea partenerilor de coaliţie, că au adus Drapelul României pe podium şi că ne-au readus în inimi mândria de a fi român!

Bravo băieţi!

Text şi foto: căpitan Adrian Jianu

foto 1 podiumul locul I caporalul Pasca Mihai, locul II staff sergent Marett Andrew, locul III caporalul Macovei Vasile

foto 2 locul I caporalul Pasca Mihai

foto 3 start!-1

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare