Ziarul electronic al arădenilor

Continuă parteneriatul între PNL și UDMR la Arad

pnl udmr aradConducerile locale ale PNL și UDMR au anunțat că au decis susținerea reciprocă a proiectelor administrative în Consiliul Județean, Consiliul Local al Municipiului Arad, Primăria Arad, respectiv în consiliile locale și primăriile din județ.

Conform acestui parteneriat, UDMR va susține candidații PNL la președinția Consiliului Județean, respectiv candidații la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

De asemenea, UDMR va continua să fie partenerul liberalilor în echipa de conducere a municipiului Arad, acceptând o funcție de viceprimar.

„În ultimii 12 ani, parteneriatul dintre cele două părți a determinat proiecte valoroase pentru Arad, de la investiții în infrastructura culturală a municipiului, evenimente majore în viața comunității, la punerea în valoare a unor obiective importante pentru Arad și arădeni.

Aradul este un oraș multicultural, de aceea acest parteneriat cu Uniunea Democrată a Maghiarilor ne onorează și ne dă posibilitatea să recuperăm valori fundamentale pentru cultura și spiritul locului. Am construit împreună durabil pentru arădeni și mă bucur că ne vom continua proiectele. Suntem privilegiați să avem în Arad o comunitate maghiară omogenă, cu personalități de valoare, oameni de onoare care fac cinste județului nostru. Îi respect în mod deosebit! Am căutat să fiu permanent alături de arădeni, indiferent de etnie, să aibă în administrația locală un partener care îi susține”, a declarar primarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

De asemenea, Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL și candidat al partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean, a afirmat că UDMR este o organizație cu care PNL Arad colaborat „excelent“ în ultimii 12 ani.

„Faptul că UDMR ne susține în Consiliul Județean, iar noi îl susținem în Consiliul Local Municipal, este important, pentru că astfel confirmăm parteneriatul nostru pentru județul Arad. Așa cum am mai afirmat, UDMR este o organizație cu care am colaborat excelent în ultimii 12 ani și nu ne-am dezamăgit reciproc niciodată. Atunci când vorbim despre Aradul puternic ne referim înainte de toate la arădenii de onoare, pentru care cuvântul dat este literă de lege și cu care putem, iată, proiecta pe termen lung”, a declarat Cionca.

UDMR Arad a anunțat, joi, că, potrivit deciziei Biroului Permanent Județean, „UDMR organizația județeană Arad continuă parteneriatul strategic cu Partidul Național Liberal“.

„În ultimii 12 ani, PNL a fost un partener serios și de încredere, iar cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie 2016, a primit cele mai multe voturi în municipiul și județul Arad. Am ales continuitatea și am ținut cont de interesul comunității maghiare, dar și a întregului județ Arad. Sunt convins că prin colaborarea noastră în CJA și CLM Arad, împreună putem contribui la dezvoltarea economico-socială, infrastructurală și culturală a județului”, a declarat Faragó Péter, președintele UDMR Arad.

Conform acestei colaborări, reprezentanții comunității maghiare din Arad vor avea și în următorii patru ani o funcție de viceprimar la Primăria Municipiului Arad, în persoana lui Bognár Levente, iar UDMR va susține candidații PNL la funcția de președine, respectiv vicepreședinți în Consiliul Județean Arad, se menționează într-un comunicat de presă transmis de UDMR Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.