Ziarul electronic al arădenilor

Containerele stradale din Arad, amplasate în subteran

containerÎn municipiul Arad vor fi introduse în subteran, în următorii trei ani, sute de rampe ecologice, în cadrul unui proiect în valoare de 10 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acesta afirmând că se încearcă astfel eliminarea persoanele care caută în pubelele de gunoi să mai ajungă la acestea, dar şi eliminarea altor inconveniente, precum mirosul neplăcut.

Primarul Gheorghe Falcă a anunţat, miercuri, cu ocazia semnării unui contract de împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, că în cadrul unui proiect mai amplu al Primăriei – „Regenerare urbană în cartierele de blocuri construite înainte de 1989“, în valoare totală de 50 de milioane de euro – municipalitatea va derula, în paralel, alte două proiecte: unul de extindere şi modernizare a iluminatului public şi altul de introducere în subteran a rampelor ecologice de deşeuri.

Conform primarului, proiectul de regenerare urbană este „un mare proiect în municipiul Arad“.

„Atunci când te uiţi la cartierele de blocuri trebuie să vii cu încă două lucruri foarte necesare. Primul lucru face legătură cu iluminatul public dintre blocuri, iar noi, având deja serviciu de iluminat public, o să realizăm această extindere cu compania care are această concesiune. Şi a doua mare problemă în aceste cartiere de blocuri face referire la rampele ecologice pentru deşeuri.

Astăzi, datorită dezvoltării municipiul Arad, au venit foarte mulţi oameni care îşi trăiesc viaţa folosind aceste rampe ecologice şi noi dorim să introducem rampele ecologice în subteran. În acest moment, în cadrul Primăriei, lucrăm la studiul de fezabilitate pentru realizarea acestor rampe pentru cartierul Alfa şi vrem ca, în paralel cu proiectul mare, să întroducem în subteran cele 320 de rampe ecologice pe care le avem astăzi în municipiul Arad“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a anunțat că în următorii trei ani vor fi introduse în subteran 320 de rampe ecologice, în acest fel rezolvându-se problema celor care adună de pe platformele de deşeuri şi lasă în urma lor mizerie.

Lucrările costă circa 30.000 de euro pentru fiecare rampă ecologică, astfel că valoarea întregului proiect ajunge la aproximativ 10 milioane de euro.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.