Construirea complexului de agrement de la Fântânele este blocată

Publicat de actualitati-arad in 01 Jun, 2013 | Parerea ta

60308527Construirea complexului de agrement „Butterfly Royal Golf Resort“ de la Fântânele, care ar trebui să cuprindă unul dintre cele mai mari terenuri de golf din Europa, este blocată de mai bine de un an.

Investiția, care este printre cele mai mari făcute în agrementul din România, are un termen de finalizare… nedeterminat, asta deși, conform planurilor inițiale, ar fi trebuit inaugurată în această toamnă.

Întreg complexul va ocupa o suprafață de aproximativ 360 de hectare, iar costurile sunt pe măsură, respectiv 20 de milioane de euro, jumătate fiind fonduri europene nerambursabile.

Proiectul aparține unei companii italiene, iar firma care a câștigat licitația de execuție este din Arad. Reprezentanții acesteia spun că au oprit lucrările de mai bine de un an, pentru că italienii au acumulat facturi neplătite care însumează milioane de lei. Astfel, doar 30 la sută din lucrările programate au fost executate până în acest moment.

Aceasta însă nu e singura problemă apărută, șantierul fiind blocat și de procese. Reprezentanții Primăriei Fântânele au declarat pentru stirileprotv.ro/vest că atât comisia locală de fond funciar cât și localnicii care au vândut terenurile companiei italiene au fost dați în judecată de o persoană din județul Timiș, care are pretenții asupra unora dintre suprafețele incluse în proiect.

Emil Otlăcan, primarul comunei Fântânele: „Pe lângă comisia locală de fond funciar, au mai fost date în judecată 395 de persoane care au vândut terenurile respective italienilor. Noi am eliberat autorizația de construire pentru acest proiect încă din 2010, dar acum totul este blocat de proces, ceea ce este foarte neplăcut pentru o comună a cărei dezvoltare depinde de această investiție majoră”.

Reprezentanții investitorilor italieni nu au putut fi contactați pentru a comenta situația.

Complexul „Butterfly Royal Golf Resort“ va cuprinde, pe lângă clubul și terenul de golf în formă de fluture, o zonă rezidențială de 173 de hectare cu vile de lux, sute de case, apartamente în blocuri și spații comerciale. Vor exista un hotel, un SPA, agenții bancare, ateliere de producere și desfacere artizanat, internet cafe și o sală de bowling.

Se estimează că în zona rezidențială vor locui 3.000 de persoane, număr care l-ar dubla pe cel al locuitorilor comunei.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare