Consilierul USL Lia Ardelean vrea ca proiectele sale să fie susţinute de parlamentari

Publicat de actualitati-arad in 18 Feb, 2013 | Parerea ta

lia-ardelean-2Consilierul local al USL (PC) Arad, Lia Ardelean, propune actualilor parlamentari, indiferent de partidele din care fac parte, să susţină propunerea sa legislativă care prevede ca bunicile pensionare să poată beneficia, la cerere, de indemnizaţia de creştere a copilului în locul mamelor care doresc să se întoarcă la locul de muncă.

„Propunerea legislativă vine să încurajeze părintele care doreşte să-şi continue activitatea profesională, îndeosebi mamele, prin posibilitatea ca în situaţia în care părintele copilului se întoarce la locul de muncă poate beneficia de indemnizaţia prevăzută de prezenta Ordonanţa de Urgenţă 148/2005 una dintre bunicile copilului. De asemenea, în situaţia în care beneficiara indemnizaţiei prevăzută de OUG 148/2005 este bunica pensionară, indemnizaţia lunară va fi echivalentă salariului minim net pe economie”, a subliniat Lia Ardelean.

Modificarea legislativă vine în sprijinul creşterii natalităţii, în sensul încurajării tinerelor familii de a avea copii, în condiţiile în care România se confruntă tot mai acut cu fenomenul îmbătrânirii populaţiei şi a degradării structurii acesteia pe vârste, a mai adăugat consilierul USL.

„Dacă fenomenul va continua, în scurt timp va trebui să reconsiderăm toate segmentele societăţii româneşti, în situaţia în care o persoană activă va fi nevoită să asigure sursele financiare pentru plata pensiilor unui număr din ce în ce mai mare de pensionari. Consider că implicarea bunicilor în îngrijirea copiilor este o soluţie oportună, în lipsa alternativei creşelor private sau a serviciilor scumpe oferite de bone”, a argumentat Lia Ardelean.

Fostul deputat susţine că, potrivit specialiştilor, asigurarea unui cadru afectiv şi emoţional unic oferit de familie este extrem de important în dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a copilului.

„Nu în ultimul rând, propunerea mea vine nu numai în sprijinul tinerilor părinţi care au locuri de muncă la care nu doresc să renunţe pentru o anumită perioadă de timp, dar şi în ajutorul bunicelor, asigurând în acelaşi timp şi copiilor cadrul afectiv necesar dezvoltării armonioase în familie”, a adăugat Lia Ardelean.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare