Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Consilierii PSD şi ALDE: „Falcă să-și asume falimentul CET și să demisioneze”

Doi reprezentanţi ai PNL (Florin Mariş şi Lucian Riviş Tipei) şi unul al UDMR (Mihai Szabo) şi-au anunţat demisia din Adunarea Generală a Acţionarilor CET Arad.

Aceştia au făcut anunţul în şedinţa Consiliului Local Municipal Arad şi și-au recunoscut, practic, vina pentru falimentul CET Arad SA.

Consilierii PSD şi ALDE din CLM Arad apreciază gestul reprezentanţilor puterii locale, care în al 12-lea ceas și-au asumat falimentarea CET Arad, şi susţin că lucrurile trebuie să meargă până la capăt, iar toți vinovații să răspundă, solicitând în acest sens demisia primarului Gheorghe Falcă.

„Apreciem faptul că unii reprezentanţi ai puterii locale au spus «stop» neregulilor care se petrec la CET, că n-au mai dorit să asculte comenzile lui Gheorghe Falcă şi au renunţat la locurile deţinute în AGA. A fost un gest de onoare şi de asumare a situației dezastruoase în care a ajuns CET-ul, după 13 ani de management liberal.

Au fost nu mai puţin de 13 ani de jaf din banul public, iar cei care astăzi au anunţat că demisionează au deţinut aceste poziţii doar în ultima perioadă. Numitorul comun al falimentului celor 13 ani este nimeni altul decât primarul Aradului, Gheorghe Falcă, care prin acţiunile întreprinse de-a lungul anilor, a fost cel care a pus pe butuci această societate.

Faptul că Gheorghe Falcă nici măcar nu a avut bunul simţ să fie prezent la şedinţa CLM în care cei trei şi-au anunţat demisiile din AGA, arată că acesta a dorit să paseze întrega răspundere pe umerii consilierilor PNL. Nu a dorit să fie de faţă pentru ca eşecul anunţat de demisionari să nu se răsfrângă şi asupra lui.

Noi, consilierii PSD şi ALDE, din Consiliul Local Municipal solicităm demisia primarului Gheorghe Falcă, pentru situația de la CET Arad. El trebuie să-şi asume cei 13 ani de incompetenţă care au dus la situaţia falimentară a CET-ului.

În această perioadă nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţii situaţiei societăţii, nu a făcut investiţii, nu a atras fonduri europene, nu a preluat rețelele, ci s-a ocupat doar de jocuri politice care au servit interesului personal şi de partid, în timp ce zeci de mii de arădeni au avut de suferit, plătind sume imense, lună de lună, pentru încălzire și apă caldă, dar și zeci milioane de lei pentru acoperirea găurilor de la cele două CET-uri”, spun reprezentanţii PSD şi ALDE din CLM Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Consilierii PNL: „Adevărul despre CET! De ce nu a votat PSD proiectul pentru energia termică”

Tactica consilierilor PSD este aceeași ca întotdeauna, fac presiuni pentru a crea scandal și haos care să genereze mai apoi vânzarea CET-ului firmelor de casă a PSD.

În urmă cu câțiva ani cei din PSD au încercat aceeași manevră pentru a vinde CET-ul unor companii agreate de social-democrați. Din fericire, la acel moment planul lor a eșuat, iar privatizarea CET, în condițiile și termenii PSD-ului nu a avut loc.

Proiectul energiei termice s-a aflat la mâna consilierilor PSD care au refuzat să îl voteze. Acum încearcă să arunce vina și răspunderea pe primarul Aradului pentru a justifica într-un mod, deloc credibil, refuzul lor de a vota un proiect pentru arădeni.

Stimați consilieri PSD, dacă nu ați fost capabili să votați punctul patru de pe ordinea de zi, măcar aveți atâta demnitate încât să vă asumați acest lucru în mod public, fără a pasa acest cartof fierbinte în mâna altcuiva. Voi sunteți singurii vinovați pentru dezastrul produs la CET! Asumați-vă!

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local Municipal Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.