Conservatorii nu semnează pentru „Arad – Capitală Culturală Europeană”

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2014 | Parerea ta

purcaruPartidul Conservator nu va semna protocolul pentru susținerea proiectului „Arad – Capitală Culturală Europeană”, iar social-democrații și liberalii au spus că vor semna acest document în zilele următoare.

Liderii partidelor politice din Arad au fost invitate, la începutul lunii mai, să semneze protocolul care prevede „susținerea demersurilor administrației locale și ale Asociației „Arad – Capitală Culturală Europeană“ și sprijinirea candidaturii muncipiului Arad pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021“.

Cei care au semnat protocolul pentru susținerea proiectului „Arad-Capitală Culturală Europeană“ au fost reprezentanţii PDL, UDMR, PMP, FC, PP-DD, Noua Republică, PNŢCD, UNPR şi PRM.

În schimb, reprezentanții PSD, PNL și PC au cerut un nou termen pentru semnarea protocolului, afirmând că trebuie să discute acest document cu conducerile partidelor din care fac parte.

Reprezentanţii Primăriei Arad au spus, miercuri, că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii PSD şi PNL, care încă nu au semnat protocolul, aceştia şi-au manifestat disponibilitatea pentru susţinerea proiectului, urmând să-l semneze, cel mai probabil, la sfârşitul acestei săptămâni.

În schimb, conducerea filialei din Arad a Partidului Conservator a anunțat că nu va semna protocolul, considerând că este vorba de un obiectiv „nerealizabil“. Decizia de a nu semna a fost luată într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean a PC Arad, în cadrul căreia s-a analizat și oportunitatea parafării acestui protocol.

„Nu vom semna acest protocol, fapt pe care l-am comunicat şi Primăriei. Motivul pentru care nu vom semna este acela că obiectivul este unul măreţ, dar, în opinia noastră, irealizabil. Acesta este şi motivul pentru care nu semnăm”, a declarat Mircea Purcaru (foto), președintele PC Arad.

Municipiul Arad și-a anunțat intenția de a candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, alături de alte orașe din țară: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Braşov, Brăila, Craiova, Galaţi, Iaşi, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

CITITI SI: Semnături politice pentru Arad-Capitală Culturală Europeană

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare