Congres extraordinar la Noua Republică, cu toate mandatele liderilor pe masă

Publicat de actualitati-arad in 30 May, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPreşedintele PNR, arădeanul Mihail Neamţu, îşi asumă scorul nesatisfăcător obţinut de partidul său la alegerile europarlamentare şi anunţă că va avea loc un congres extraordinar cu mandatele tuturor celor din conducerea formaţiunii pe masă.

„Îmi asum rezultatul nesatisfăcător la alegerile europarlamentare din 2014. Noua Republică a câştigat doar 15.000 voturi. Un rezultat deloc glorios, deşi nu ruşinos. Sunt zeci de mii de români care au respins teoria votului util şi au pus apă la stejarul nostru. Noi, astăzi, cum le răspundem? Propun organizarea unui Congres extraordinar cu mandatele tuturor membrilor Preşedinţiei şi ai Consiliului Naţional al Liderilor pe masă. Până atunci voi iniţia consultări cu liderii de filiale pentru a răspunde împreună la întrebarea: încotro Noua Republică?”, a spus Mihail Neamţu.

Liderul PNR le atrage atenţia membrilor partidului că scandalul apărut înainte de anunţarea rezultatelor scrutinului din 25 mai este o dovadă de lipsă de maturitate şi cere o dezbatere democratică care să rezolve problemele interne.

„Aruncarea cu bârfe şi noroi în alţii, pe Internet sau Facebook, reflectă atitudinea iresponsabilă a unor aventurieri. Cei care, în mod premeditat şi chiar înaintea anunţării rezultatelor oficiale au lovit în imaginea partidului, s-au autoexclus din dezbaterea democratică internă. Fac aici însă diferenţa între iniţiatorii scandalului public şi cei care, în mod naiv ori nevinovat, s-au alăturat unui demers aparent legitim, fără a-i cunoaşte finalitatea nocivă. Da, avem nevoie de soluţii, nu de ţapi ispăşitori sau de aruncători cu piatră. Există şi critici pertinente făcute cu bună credinţă. Nu văd însă compatibilitatea între stilul conservator şi spălatul rufelor în afară.Respectul pentru votul a zeci de mii de români şi preţuirea pentru munca a sute de voluntari ai Partidului ne obligă la maturitate”, a mai afirmat Mihail Neamţu, adăugând că Noua Republică are nevoie de o Nouă Direcţie.

sursa: nasul.tv

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare