UPDATE 2: Conducerea Companiei de Apă, verificată de CJ Arad

Publicat de actualitati-arad in 29 Aug, 2013 | Parerea ta

2013-07-09 18.17.51Consiliul Județean (CJ) Arad va analiza activitatea conducerii Companiei de Apă, după ce Primăria municipiului a cerut sancționarea directorului considerând că acesta este „incapabil“ să asigure funcționarea sistemului de canalizare din oraș în timpul ploilor.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat că intenţionează să facă o analiză a modului în care reprezentanţii Companiei de Apă, instituție din subordinea CJ Arad, au acţionat în cazul precipitaţilor abundente din cursul zilei de miercuri, când ploile au provocat inundaţii masive în mai multe cartiere din oraș, fiind afectate grădini şi case din mai multe cartiere ale oraşului.

„Consiliul Judeţean Arad va analiza activitatea celui care a fost la conducerea Companiei de Apă în această perioadă şi sunt convins că membrii Consiliului de Administraţie, dacă vor găsi deficienţe vizavi de modul de acţiune, vor propune măsuri drastice împotriva acelei persoane”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

Președintele CJ Arad a mai spus că va propune constituirea unei comisii mixte, formată din specialişti din Consiliul Judeţean, Primăria municipiului şi Compania de Apă, care să verifice modul în care s-au realizat investiţiile în reţelele de canalizare din cartierele Gai, Sânicolaul Mic, Bujac şi Grădişte.

„Intenţionăm să  verificăm modul în care s-a lucrat la realizarea acestor reţele, pentru a vedea dacă ele sunt în conformitate cu parametrii tehnici stabiliţi, astfel încât, ca pe viitor, să evităm, din cauza unor inadvertenţe, astfel de situaţii, în care cetăţenii Aradului sunt inundaţi”, a afirmat Ioţcu.

Primăria Arad a solicitat Consiliului de Administrație al Companiei de Apă sancționarea managerului executiv, Bănățean Gheorghe, care „s-a dovedit incapabil să asigure funcționarea sistemului de canalizare pe care îl gestionează“.

CITITI SI: Ploaia face victime. Primăria cere sancționarea directorului SC Apă Canal

UPDATE

Reacția Companiei de Apă Arad

Pentru corecta informare a cetățenilor municipiului Arad dorim să facem câteva precizări legate de canalizarea pluvială din municipiul Arad.

Retelele de canalizare pluviala din municipiul Arad sunt in patrimoniul Primariei municipiului Arad, si se intretin de Compania de apa Arad pe baza unui contract comercial incredintat ca urmare a unei licitatii publice organizate de primarie si castigata de companie.

Unele deficiente  legate de subdimensionarea unor retele de canalizare pluviala (zona subtraversarii  liniei CF – zona Voinicilor  si Gemi Center)  si a Statiilor de pompare din aceste zone  si din cartierele Bujac, Sanicolaul Mic si Gai (statii noi, dar cu tehnologie  aferenta anilor 1960) nu sunt din vina si nici in competenta de rezolvare a prestatorului respectiv  a Companiei de apa acestea fiind exclusiv in competenta de rezolvare a proprietarului, respectiv Primaria municipiului Arad.

Dupa cunostiintele noastre, primaria intentioneaza sa investeasca in zona Voinicilor si Gemi Center, dar aceasta investitie  isi urmeaza cursul legal si avand in vedere perioada de executie, putem vorbi  probabil de 9- 12  luni  pana la punerea in functiune.

Ploile torentiale din 28 august 2013  au insemnat ca si debit de pompare peste 15.000 mc de 9 ori mai mult decat int-o zi normala.

Trebuie sa mentionam ca retelele de canalizare NU se dimensioneaza pentru ploi torentiale cu debite extreme la care se adauga si deficientele mai sus mentionate.

Dealtfel, aceste fenomene si efectele acestora s-au resimtit si in Timisoara, Deva, Suceava si se vad frecvent la televiziuni in toate tarile din lume.

Compania de Apa a actionat cu toate mijloacele din dotare in asa zisele zone fierbinti impreuna  si sub coordonarea personalului de specialitate din cadrul Primariei Arad, deci daca ar fi vorba de management defectuos sau incompetenta ar trebui sa aratam cu degetul spre  cei care au investit defectuos sau nu au investit in canalizarea pluviala.

Conducerea Companiei de Apa Arad

Director general

ing. Banatean Gheorghe

UPDATE 2

Primăria cere încă odată sancționarea directorului executiv

„Conducerea Primăriei Municipiului Arad a luat act de faptul că în ultimele două zile directorul Companiei de Apă și Canal nu a putut fi contactat telefonic de reprezentanții municipalității pentru a da explicații cu privire la situația gravă înregistrată în data de 28 august 2013 în municipiul Arad, cînd mai multe zone de pe artere importante de circulație au fost inundate din cauza deficiențelor de funcționare a canalizării pluviale.

Surprinzător este faptul că deși dl.Gheorghe Bănățean a refuzat să răspundă apelurilor telefonice ale reprezentanților municipalității nedorind, probabil, să fie deranjat în concediu cu problemele companiei pe care o conduce, a găsit totuși disponibilitatea de a transmite presei un comunicat.

În fața unei asemenea atitudini manageriale lipsite de responsabilitate, Primăria Municipiului Arad revine cu solicitatea către Consiliul de Administrație al Companiei de Apă și Canal SA de a evalua activitatea directorului executiv și de a dispune măsuri de sancționare a acestuia“.

Biroul de presă al Primăriei Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare