Ziarul electronic al arădenilor

Conducere nouă la CJ Arad. Consilierii au depus jurământul

IMG_4856GALERIE FOTO Noii consilieri județeni au depus, miercuri, jurământul, în cadrul ședinței de constituire fiind aleasă și noua conducere a Consiliului Județean Arad.

Primul punct pe ordinea de zi a fost validarea mandatelor noilor consilieri județeni. După examinarea dosarelor, comisia de validare a constatat că cei 33 de consilieri judeţeni, 16 de la PNL, 11 de la PSD, 2 de la UDMR, 2 de la PMP şi 2 de la ALDE, au fost aleşi în mod legal şi a întocmit raportul de validare a mandatelor.

Patru dintre cei aleși la scrutinul din 5 iunie au renunțat la mandatele de consilieri județeni, locul lor fiind luat de următorii pe listele partidelor din partea cărora au candidat. Cei care au renunțat la statutul de consilier județean sunt: Călin Bibarţ (PNL), Dorel Căprar (PSD), Adrian Todor (PSD), Banciu Toma (PSD).

Apoi, fiecare consilier județean a depus jurământul.

Iustin Cionca, noul președinte CJ Arad

A urmat alegerea noului preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, prin vot secret. Propunerea PNL a fost Iustin Cionca, iar propunerea PSD a fost Florin Tripa. În urma scrutinului, Iustin Cionca a obținut 21 de voturi, iar Florin Tripa a primit 12 voturi. Cionca a fost votat de consilierii PNL, UDMR și PMP, dar a primit și un vot de la un consilier aflat în opoziție.

Imediat după alegerea sa în funcţia de preşedinte, Iustin Cionca a spus: „Îmi doresc ca acest jurământ pe care l-am depus astăzi, cu toţii, să nu fie doar un act formal, ci să fie un angajament faţă de cei care ne-au votat, faţă de judeţul Arad. Vă mulţumesc pentru încredere. Voi face totul ca să nu vă dezamăgesc, nici pe dumneavoastră, cei de aici, dar, mai ales să nu dezamăgim electoratul care ne-a trimis aici. Ştiu că arădenii aşteaptă de la noi fapte şi nu vorbe“.

După alegerea sa în funcţia de președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a fost felicitat de cei prezenţi în sală, iar din partea reprezentantului Arhiepiscopiei Aradului a primit primul cadou, o icoană.

Boghicevici și Bâlcea, vicepreședinți

Ședința a continuat cu alegerea celor doi vicepreședinți. Pentru prima funcţie de vicepreşedinte, PNL a propus-o pe Claudia Boghicevici, iar PSD pe Marius Sulincean.

La fel ca şi Cionca, Claudia Boghicevici a obţinut 22 de voturi, iar Marius Sulincean a obţinut 12 voturi.

„Vă mulţumesc că m-aţi votat. Vă mulţumesc pentru încredere. Pentru mine este o onoare să pot face parte din această echipă puternică, care va dovedi că este capabilă să ducă Aradul în faţă. Ne dorim ca Aradul să fi un loc în care să se vină, nu un loc din care să se plece. Ne dorim ca cetăţenii să fie respectaţi. Consider că experienţa mea în Parlament şi experienţa mea din Ministerul Muncii reprezintă un atu şi voi face tot ceea ce-mi stă în putinţă pentru a lucra spre binele cetăţenilor“, a spus Claudia Boghicevici, care urmează să demisioneaze din Parlamentul României, pentru a-și îndeplini noua funcție.

Pentru cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte, PNL l-a propus pe Sergiu Bâlcea, a doua propunere fiind Mircea Purcaru. Sergiu Bâlcea a obţinut 21 dintre voturil exprimate, iar Mircea Purcaru a avut 13 voturi.

Sergiu Bâlcea a spus, după alegerea sa în funcţie: „Vă mulţumesc pentru votul de încredere, un vot care reflectă, până la urmă, rezultatul votului din 5 iunie. Arădenii au ales o continuitate de dreapta, dar şi o perspectivă. Cred că pe lângă faptul că în momentul de faţă PNL are o majoritate, ne aşteaptă patru ani dificili şi fiecare dintre noi va trebui să punem umărul pentru a demonstra că votul cetăţenilor este bine conturat şi ştim realităţile momentului. Sper să lucrăm în următorii patru ani pentru binele judeţului Arad“.

Membrii Consiliului Județean Arad

Componenţa noului Consiliul Judeţean Arad este: Aurel Ardelean (PNL), Sergiu Bâlcea (PNL), Claudia Boghicevici (PNL), Doru Bozga (PNL), Răzvan Cadar (PNL), Vasile Ciceac (PNL), Iustin Cionca (PNL), Corina Crişan (PNL), Vasilică Damian (PSD), Daniel Duruş (PSD), Farago Peter (UDMR), Cristian Feieş (PNL), Cristian Gavra (PSD), Ioan Gligor (PSD), Cornel Lucaci (PSD), Ovidiu Moşneag (PNL), Petru Moţ (PSD), Petru Pădurean (PSD), Pero Tamas Carol (UDMR), Ioan Plaveţi (PNL), Garofiţa Popa (PNL), Mircea Purcaru (ALDE), Florin Remeţan (PMP), Iosif Retter (PNL), Florin Rus (PSD), Sabău Gheorghe (PSD), Simona Stan (PNL), Marius Sulincean (PSD), Daniel Trifon (ALDE), Florin Tripa (PSD), Adrian Ţolea (PNL), Cristian Urzică (PNL) şi Cristian Videscu (PSD).

Următoarea şedinţă a noului Consiliu Judeţean va fi una extraordinară și va avea pe ordinea de zi aprobarea regulamentului de funcţionare al consiliului şi aprobarea componenţei comisiilor de specialitate.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.