Ziarul electronic al arădenilor

Concurs de euroghicitori pentru copii

Ziua Centrelor Europe Direct din toată țara se sărbătorește în luna octombrie. Astfel, Direcția de Asistență Socială Arad –  ca structură gazdă a Centrului Europe Direct Arad a organizat în 26 octombrie  un eveniment ocazionat de Ziua Centrelor Europe Direct cu titlul „Concurs de euroghicitori pentru copii“.

Evenimentul se încadrează în planul de acțiuni pe țară, fiind pliat pe una dintre prioritățile de comunicare ale Reprezentanței Comisiei Europene în România – și anume „educația“.

Anul acesta evenimentul s-a organizat la Centrul Curcubeu – str. Cuza Vodă nr. 1, în data de 26 octombrie, între orele 14.00 – 17.00.

La eveniment au participat elevii de la școlile cu care colaborează centrul, pentru a învăța despre educație și interculturalitate, prin jocuri și ghicitori. A fost un concurs de ghicitori cu tematică europeană – euroghicitori.

La final copiii au beneficiat de premii individuale constând din săculeți de școală și premii pentru Centrul Curcubeu – jocuri de Rummy și Monopoly. Concursul de euroghicitori s-a organizat prin implicarea directă a copiilor, fiecare având ocazia să fie creativ și original.

Centrele din toată țara au organizat diferite evenimente pentru a marca această zi,  fiind prima ediție a evenimentului.

Considerăm că educația și interculturalitatea sunt două concepte care se întrepătrund și tocmai de aceea le abordăm împreună.

Educația la nivelul Europei este un pilon important al dezvoltării, iar interculturalitatea este o stare de spirit!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Europe Direct Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.