Ziarul electronic al arădenilor

Concert simfonic la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“

Barocul, clasicismul, dar şi romantismul muzical, sunt zonele stilistice asimilate în programul cameral  al serii de 10 iunie 2017,  pe care Filarmonica de Stat Arad îl organizează la ora 19.00, în sala festivă a Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi“ şi în care se regăsesc sonate pentru vioară şi pian de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven şi Camille Saint Saens.

Protagoniştii sunt violonistul Florin Paul, concert-maestrul Orchestrei Radio din Hamburg şi pianistul Filarmonicii, Sorin Dogariu, din nou împreună, cu ocazia anualei lor întâlniri pe podiumurile de recital.

Obişnuiti să abordeze repertorii de maximă dificultate, muzicienii îşi dovedesc şi de această dată multilateralitatea în expresia barocă a  celei de a treia sonate bachiene, în mi major  BWV  1023,  în cea mai grandioasă şi  impresionantă sonată beethoveniană, „Kreutzer”,  în la major op.47 şi în  ópusul  inspirat de  aceasta,  Sonata nr. 1 în re minor op. 75 de Camille Saint Saens.

Program:

Johann Sebastian Bach – Sonata nr. 3 în mi minor BWV 1023

Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 9 în la major op.47 “Kreutzer”

Camille Saint Saens – Sonata nr. 1 în re minor op.75

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *