Ziarul electronic al arădenilor

Concert dedicat Zilei Naționale a României, la Filarmonica de Stat Arad

Joi, 30 noiembrie 2017, ora 19.00

Sala Cercului Militar, B-dul Decebal nr. 19

Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României

Dirijor: Daniel Manasi

Solist: Constantin Talmaciu

Concertul dedicat în acest an Zilei Naționale a României, organizat în seara de 30 noiembrie 2017, la ora 19.00, în sala Cercului Militar, propune un program Enescu – Mozart – Berlioz, un complex muzical care se raportează la performanță și vehiculează titluri de top ale repertoriului mondial.

Ultima seară de noiembrie este un simfonic aparte, în care muzica generatoare este temperamentala Rapsodie I de George Enescu, o senzațională colecție de jocuri populare românești, care conferă sărbătorii nuanțe autohtone și pregătește destinația concertistică a programului, primul concert mozartian pentru flaut, în sol major, K. 313, în interpretarea lui Constantin Talmaciu.

Virtuozitatea și valențele emoționale ale partiturii solistice se transferă și în planul simfonic al celei de a doua părți, extinsă de dirijorul invitat, Daniel Manasi, în perimetrul romantismului francez.  Simfonia fantastica de Hector Berlioz, o pagină descriptivă, puternic impregnată de autobiografie, este proiecția finală a concertului festiv, care printr-un melanj repertorial de culminație, frapează prin imaginația acustică și inventivitatea orchestrală. Este de altfel o suprapunere perfectă peste cromatica sfârșitului de toamnă, subliniată de artiști și coordonatori prin alegerea și asumarea  comună a unor partituri de carieră.

Program:

George Enescu – Rapsodia română op.11 nr. 1

Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul  nr. 1 în sol major pentru flaut și orchestră K. 313

Hector Berlioz – Simfonia fantastica op.14

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

 

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.