Ziarul electronic al arădenilor

Concert dedicat memoriei Majestății Sale Regele Mihai I al României

Joi, 14 decembrie 2017, ora 19.00

Sala Cercului Militar B-dul Decebal nr. 19

Dirijor: Dorin Frandeş

Solist: Vlad Dimulescu

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaş

În Memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României,  Filarmonica de Stat Arad programează în seara de 14 decembrie 2017,  la ora 19.00, în Sala Cercului Militar, „Recviemul în do minor“ de Luigi Cherubini, marcând prima zi de doliu național printr-un omagiu muzical, similar acelora aduse de alte mari instituții concertistice ale României.

Seria concertelor memoriale continuă și la Arad, cu un program care preia în mod simbolic unica lucrare ceremonială scrisă în memoria unui rege, Ludovic al XVI-lea al Franței, „Recviemul lui Cherubini“ fiind de altfel recunoscut de-a lungul întregului secol al XIX-lea, ca deținător al monopolului absolut în ceremonialele funebre ale Europei.

Închinat memoriei ultimului monarh al României, prin aportul aparatului mare de scenă al Filarmonicii, orchestra simfonică și corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș, concertul din 14 decembrie păstrează din structura sa inițială „Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră în si bemol minor op.23“ de Piotr Ilici Ceaikovski, îl are la pupitru pe dirijorul Dorin Frandeș, iar ca solist invitat, pe pianistul Vlad Dimulescu.

Program:

Pior Ilici Ceaikovski –  Concertul nr.1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră op.23

Luigi Cherubini – Recviemul în do minor pentru cor şi orchestră

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.