Ziarul electronic al arădenilor

Concert de Advent la Filarmonica de Stat Arad

Sâmbătă, 9 decembrie, ora 19.00

Sala Cercului Militar

Dirijor: Petronius Negrescu

Soliști: Ovidiu Giurgiu și Nicoleta Brola

Așteptăm Crăciunul și îl întâmpinăm prin argumentele cele mai convingătoare ale Occidentului muzical, partituri celebre din tradiția italiană și germană a secolelor XVII și XVIII, reunite într-un tipar multiplicat cu enorm succes în programele universale.

Pretutindeni se cântă Corelli, Bach sau Händel și sunt nelipsite din listele de audiții Per la Notte di Natale, vestitul concert instrumental dedicat nopții de Crăciun, Ave Maria, impresionanta rugăciune marianică, sau ariile din Messiah, dar și arta instrumentală a lui Antonio Vivaldi sau aceea a lui Wolfgang Amadeus Mozart se integrează în atmosfera sărbătorii, subliniind-o și împlinind-o prin propriile atribute.

Virtuozitatea și eleganța concertelor pentru coarde și continuo, cuprinse în exemplara colecție L’Estro armonico, op. 3, a lui Vivaldi, sau grația și intimitatea celui mai renumit concert pentru oboi din întreaga literatură universală, creat de Mozart în anul 1777, anul în care părăsește curtea principelui-arhiepiscop de Salzburg, sunt muzici perfect idiomatice, texte instrumentale care se insereaza printre acelea evocatoare, printre meditații sau rugăciuni.

Le puteți asculta pe toate în seara de 9 decembrie, la ora 19.00, în Sala Cercului Militar, în Concertul de Advent al Filarmonicii, în care sunt invitați dirijorul Petronius Negrescu și soprana Nicoleta Brola, iar membri ai ansamblului  simfonic – violoniștii Florin Gherghel, Natalia Gorceacova, Titus Avrămuț,  Monia Chiriac, alături de oboistul Ovidiu Giurgiu, își etalează abilitațile solistice.

Program:

Arcangelo Corelli – Concerto grosso op.6 nr. 8 Per la Notte di Natale

Antonio Vivaldi – L’Estro armonico op. 3 nr. 10 RV 580, soliști Florin Gherghel, Natalia Gorceacova, Titus Avrămuț, Monia Chiriac

Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul pentru oboi și orchestră în do major K. 314
Georg Friedrich Händel – How Beautiful Are the Feet (Messiah)

Wolfgang Amadeus Mozart – Exsultate Jubilate K. 165

Johann Sebastian Bach/Charles Gounod – Ave Maria

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.