Ziarul electronic al arădenilor

Comuna Șiria, premiată pentru păstrarea valorilor și civilizației tradiționale

Comuna arădeană Șiria a primit Titlul de merit „Nicolae Sabău“ și o diplomă de excelență pentru contribuția la promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc.

Distincțiile au fost oferite în cadrul unei conferințe prilejuită de cea de-a XXI-a sesiune ordinară cu caracter jubiliar a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România – 20 de ani de existență și activitate.

În cadrul evenimentului, comuna Șiria, reprezentată de primarul Valentin Bot, a primit Titlul de merit ,,Nicolae Sabău“ și Diploma de Excelență pentru anul 2017, în semn de apreciere pentru contribuția la promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc.

Pentru conferirea trofeului și diplomei „Nicolae Sabău“ s-au înscris 21 de comune.

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1.750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică).

Asociația Comunelor din România urmărește reprezentarea unitară a intereselor membrilor atât în relația cu instituțiile centrale, cât și cu cele de la nivel european sau internațional.

foto: Facebook/Valentin Bot

XML File doesn't exist
Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.