Complexul „Curcubeu“ din Arad va fi modernizat cu fonduri europene

Publicat de actualitati-arad in 15 Feb, 2013 | Parerea ta

curcubeu 020Complexul de educație interculturală pentru copii și tineret „Curcubeu“ din Arad va fi modernizat în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 650.000 lei.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a semnat, vineri, contractul de finanțare din fonduri europene a proiectului pentru modernizarea complexului. Semnarea contractului a avut loc la București, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – autoritate de management a Programului Operațional Regional 2007-2013.

Proiectul „Modernizare Complex de educație interculturală pentru copii și tineret Curcubeu” reprezintă unul dintre cele șapte proiecte individuale ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Arad finanţate prin POR.

Investițiile cu fonduri europene în acest proiect au în vedere: reabilitarea termică a clădirii modernizarea și dotarea (aparate electrocascnice, echipamente IT şi mobilier) precum și diversificarea serviciilor sociale oferite de Complexul „Curcubeu“ copiilor şi tinerilor aflaţi în situații de risc social, respectiv dezvoltarea de noi activităţi educaţionale care să asigure integrarea socială a copiilor care beneficiază de serviciile sociale desfăşurate în cadrul centrului.

Valoarea totală a proiectului este de 646.305 lei, din care 531.746 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă din partea UE.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Complexul de educație interculturală pentru copii și tineret Curcubeu funcționează în cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară al CLM Arad, fiind un centru de zi destinat copiilor din grupuri dezavantajate.

Centrul oferă servicii educaționale și sociale adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor copiilor, activităţi recreative şi de socializare, consiliere psihologică şi orientare şcolară şi profesională.

Obiectivul centrului este atragerea către şcoală a copiilor și tinerilor proveniţi din familii şi grupuri dezavantajate, în special a copiilor romi, pentru a-şi completa şi definitiva educaţia obligatorie şi pentru a participa la educaţia interculturală, educaţie care promovează toleranţa, înţelegerea, recunoaşterea şi integrarea deosebirilor în scopul dezvoltării unor relaţii interetnice armonioase.

Prin activităţile centrului se urmăreşte, de asemenea, prevenirea separării copilului de părinţii săi, consilierea şi îndrumarea părinţilor sau altor ocrotitori legali cu privire la drepturile şi obligaţiile părinteşti şi modul lor de exercitare.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare