Ziarul electronic al arădenilor

„Complexitatea apartenenței“ – o nouă premieră la teatrul arădean

În acest weekend, la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc cea de-a doua premieră a acestui an.

Spectacolul „Complexitatea apartenenței“ de Falk Richter, în traducerea lui Mircea Sorin Rusu, este pus în scenă de regizorul Radu Nica. Scenografia poartă semnătura Irinei Moscu iar muzica și sound design-ul sunt realizate de Vlaicu Golcea.

Realizarea spectacolului „Complexitatea apartenenței“  marchează cea de-a doua colaborare a regizorului Radu Nica cu echipa Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, după  montarea spectacolului „Reunificarea celor două Corei“ de Joël Pommerat, în anul 2014.

Și  Irina Moscu este tot la a doua colaborare cu teatrul arădean, după cea din  anul 2015, când a realizat scenografia pentru „Dezorient Express“, un spectacol  de Andrea Gavriliu.

Falk Richter s-a născut la 23 octombrie 1969, la Hamburg, Germania. Scriitor, traducător și regizor, Falk Richter este unul dintre cei mai importanți autori contemporani. Piesele sale, care  tratează subiecte de mare actualitate,  au fost  traduse în peste 30 de limbi și sunt jucate în teatre din lumea întreagă. De altfel,  în opinia sa ,,Teatrul este un loc în care putem înțelege într-un mod atât de senzual ceea ce se petrece în lume”.

Scrieri precum: Nothing hurts, Trust, Protect me, Complexity of belonging fac înconjurul lumii și se bucură de un enorm succes. În anul 2013, Falk Richter a obținut premiul Friedrich-Luft pentru spectacolul For the disconnected child care combină muzica, dansul și teatrul și care a fost produs la Schaubühne din Berlin în cooperare cu Staatsoper im Schillerteater. În ultimii ani, Richter s-a implicat tot mai mult în proiecte independente, în colaborare cu o trupă din care fac parte  actori, muzicieni și dansatori.

Distribuția spectacolului Complexitatea apartenenței este alcătiută din  actorii: Dorina Darie-Peter/Eloise, Angela Petrean-Varjasi/Lauren, Ioan Peter/Josh, Cecilia Lucanu-Donat/Karen, Alex Mărgineanu/Stephen, Sorin Calotă/Alya, Călin Stanciu/Joel.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 26 mai, la sala Studio a teatrului arădean, de la ora 19.00.

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau online, accesând platforma www. biletmaster.ro.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Complexitatea apartenenței“ este programată pentru sâmbătă, 27 mai, iar ultima reprezentație din această stagiune va avea loc sâmbătă 10 iunie.

Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 14 ani!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.