Compania Stanzwerk Wetter AG a deschis o fabrică la Ineu

Publicat de actualitati-arad in 21 May, 2014 | Parerea ta

DSCN0059-1Compania germană Stanzwerk Wetter AG a inaugurat, marți, la Ineu, o fabrică de de mecanisme şi sisteme de rabatare pentru articole de mobilier, valoarea investiției de tip „greenfield” fiind de 1,5 milioane euro.

Potrivit investitorilor, odată cu deschiderea primei hale a fabricii au fost create 50 de locuri de muncă, urmând ca alte 100 să fie create odată cu ridicarea altor două hale.

„Am venit la Ineu imediat după alegerile locale din 2012 şi, după ce am vorbit circa 5 minute cu noul primar, Călin Abrudan, ne-am înţeles. Practic, totul s-a derulat foarte repede, aşa după cum ne-am dorit de altfel, şi, iată că, la 22 de luni de când am venit pentru prima oară în Ineu, noua capacitate de producţie a fost pusă în funcţiune”, a spus Christoph Siechelschmidt, proprietarul companiei germane.

Primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a afirmat că, până în 2018, în cele trei hale vor lucra 150 de persoane. „Asta înseamnă că, pe lângă veniturile generate la bugetul local al oraşului, 150 de familii vor avea o pâine mai albă pe masă”, a spus Abrudan.

Directorul general al fabricii, Jorg Georgi, este un cetăţean german care locuieşte de mai multă vreme la Ineu, unde conduce un ONG care are ca obiect de activitatea ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.

Jorg Georgi a anunţat că, în măsura posibilităţilor, va încerca să ofere locuri de muncă şi persoanelor din această categorie. De asemenea, directorul general al fabricii a spus că elevii liceelor tehnologice şi ai şcolilor profesionale din judeţul Arad vor putea să facă practică la fabrica din Ineu.

Fabrica Stanzwerk Wetter AG de la Ineu a fost ridicată pe un teren al unei foste unităţi militare, autorităţile locale anunţând că, tot acolo, mai au la dispoziţie o suprafaţă de 20 de hectare pentru investitori, intenţia fiind de a transforma zona într-un parc industrial.

La inaugurarea fabricii de la Ineu au mai participat, între alţii, Siegfried Geilhause, locţiitor al Consulului General al Germaniei la Timişoara, senatorul Ioan Cristina şi subprefectul Radu Stoian.

DSCN0075

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare